Consilierul premierului Viorica Dăncilă, colonelul Radu Țipișcă - “predecesorul” poporului român??!!??

Joi, 09 Mai 2019București

Consilierul premierului Viorica Dancila  colonelul Radu Tipisca    predecesorul  poporului roman | imaginea 1 Mare e grădina ta, Doamne! Dis-de-dimineață, probabil grăbit să marcheze Summit-ul de la Sibiu, în calitatea sa de consilier de stat pe probleme de situații de urgență al Premierului Viorica Dăncilă, colonelul Radu Țipișcă s-a trezit postând câteva rânduri, ce se voiau impresionante, pe pagina sa de Facebook.

Doar că, unde dai și unde crapă, în loc să facă impresie, onor consilierul guvernamental s-a făcut de râsul târgului arătând că nu le are cu sensul cuvintelor în limba română. Și nu cu orice cuvinte, ci cu acele cuvinte pe care un militar, cu atât mai mult un ofițer care țintește gradul de general, nu are voie să le încurce niciodată. Iată ce apărea în zori de zi pe profilul colonelului Radu Țipișcă: “În unitate și credință stă puterea! SUNT PREDECESORUL unui popor binecuvântat, darnic, iubitor și înțelept, de aceea cred că bătrânul continent este pe mâini bune. Avem posibilitatea să consolidăm acest legământ al păcii și al unității, printr-o atitudine entuziastă, gândire democratică, autentică și cu solidaritate față de aproapele nostru. Europa suntem noi, Europa suntem toți #laolaltă! #LaMultiAniEuropa”.

Predecesorul? Ca să vezi! Și care din predecesorii poporului vă credeți, stimate consilier de stat? Poate Ștefan cel Mare, că tot vă trageți de pe dulcele pământ binecuvântat al Moldovei?!

Consilierul premierului Viorica Dancila  colonelul Radu Tipisca    predecesorul  poporului roman | imaginea 2

Pentru cultura generală a domnului consilier de stat, sau a consilierilor de imagine ai consilierului de stat, iată ce spune DEX-ul: PREDECESÓR, -OÁRE, predecesori, -oare, s. m., s. f. 1. S. m. și f. Persoană care a precedat pe cineva într-o funcție, într-un post, într-o activitate etc., considerată în raport cu aceasta; antecesor, înaintaș. 2. S. m. (Mai ales la pl.) Strămoș, înaintaș. – Din fr. prédécesseur.

Probabil tras de mânecă, distinsul consilier și-a reviziuit postarea. A dres-o transformându-se din predecesor într-un fiu declarat al poporului român. “În unitate și credință stă puterea! Mă declar fiul unui popor binecuvântat, darnic, iubitor și înțelept, de aceea cred că bătrânul continent este pe mâini bune. Avem posibilitatea să consolidăm acest legământ al păcii și al unității, printr-o atitudine entuziastă, gândire democratică, autentică și cu solidaritate față de aproapele nostru. Europa suntem noi, Europa suntem toți #laolaltă! #LaMultiAniEuropa”.

Asta se întâmplă stimabile consilier de stat când dai haina militară pe fularul “cool” de demnitar. Asta se întâmplă când vindem imagine și nu fapte, când trăind în sfere înalte cu ifose de mare vedetă vorbim prin poze și mai puțin prin rezolvarea reală a situațiilor. Sistemul de situații de urgență din România are enorm de multe probleme, domnule consilier de stat. Câte una penru fiecare postare de pe Facebook. Camarazii Dumneavoastră au cuțitul la os de neajunsuri și dureri, câte din ele ați căutat să le aduceți în atenția Premierului? Câte ați rezolvat? Sau funcția de consilier de stat se mănâncă doar cu imagine pe Facebook precum o funcție de politician sadea? Iar datoria față de Arma care v-a consacrat? Într-o viață viitoare, că oricum timpul e doar o noțiune relativă.

Nu excludem posibilitatea ca opera literară cu “predecesorul” în rol principal să aparțină celor două prezențe feminine, consiliere ale consilierului, care au înlocuit cei doi ofițeri de carieră care îl consiliau și de care colonelul Radu Țipișcă s-a “despărțit” anul trecut. Chiar dacă ar fi așa, nu există scuze! Vorbim de un consilier al Premierului, de un militar cu grad de colonel care ar trebui și trezit din somn să știe ce înseamnă sintagma “predecesor al poporului”.

Consilierul premierului Viorica Dancila  colonelul Radu Tipisca    predecesorul  poporului roman | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.