DSU și IGSU - fabrică eroi naționali. Martirii Neamului și pompierii căzuți la datorie ce sunt?
În așteptarea Zilei Copilului Ministerul Afacerilor Interne pregătește o serie de manifestări menite să fie pe placul celor mai mici cetățeni ai României. Ca în fiecare an, Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență sunt insituții care participă alături de Fundația pentru SMURD la organizarea evenimentului.
Un anunț de pe pagina de Facebook a DSU titrează: copiii se pot întâlni în cadrul programului de 1 Iunie - Ziua Copilului cu, nici mai mult ici mai puțin decât eroul național, Cristian Căldăraru, instructor de prim ajutor în cadrul DSU, fost formator la IGSU și paramedic SMURD. Din anul 2017, Cristian este evaluator de prim ajutor și descarcerare în cadrul World Rescue Organisation. În 2018 a luat parte la SEISM - un program destinat gestionării reacțiilor la cutremure, parte din EU-Modex și coordonat prin Mecanismul European de Protecție Civilă.
Cu tot respectul pentru cariera distinsului instructor de prim ajutor, dar până la a fi erou național… e cale lungă. Pompierii care și-au dat viața în misiune nu au fost numiți decât post-mortem eroi și nici măcar atunci eroi naționali. Despre ce vorbim?
Dacă nu aveți proprietatea termenilor, stimați angajați DSU, mai bine acordați primul ajutor. Asta ar trebui să vă iasă ca la carte! Erou național conform normelor de bun simț și conform legilor presupune “puțin” mai mult decât a fi instructor de prim ajutor sau a fi angajat DSU sau a fi evaluator în cadrul unei organizații internaționale private sau a participa la exerciții de simulare a imaginii Marelui Raed Arafat. Nici măcar doctorul Raed Arafat nu poate, încă, în ciuda faptului că a făcut o serie de lucruri bune pentru acestă țară, aspira la statutul de erou național.
Pentru a vă veni în ajutor, vă recomandăm să vă informați ce înseamnă a fi erou național. Câteva exemple ar fi: Burebista, Decebal, Horia, Cloșca, Crișan, Avram Iancu, Vlad Țepeș, Mihai Viteazul, Sfinții Martiri Brâncoveni, Pompierii căzuti pe Dealul Spirii, Măriuca, Ecaterina Teodoroiu precum și sutele de mii de militari, mulți dintre ei necunoscuți care au căzut in cele două războaie mondiale și lista ar mai putea continua. Acești oameni s-au jertfit pentru libertatea și neatârnarea Neamului Românesc, pentru ca azi România să fie o țară libera, capabilă să susțină printre altele și conceptul SMURD.
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.