Respect, Plutonier adjutant Virgil Jianu!

Marți, 07 Mai 2019Ialomita
Sursa Foto: ISU Ialomita

Respect  Plutonier adjutant Virgil Jianu | imaginea 1 Pasagerii autocarului răsturnat de tornadă, ajutați de pompierii în misiune, dar și de un coleg aflat în timpul liber.

Este vorba despre plt. adj. Virgil Jianu, care, la scurt timp după producerea accidentului de autocar ce a pus pe jar pompierii din două județe, se deplasa în trafic, în zona barierei de la Drajna, aflată la intersecția unor artere importante de circulație din județul Călărași.

Aici a găsit colegul nostru, așteptând la ocazie, în ploaie și vânt, aflați în stare de șoc, 6 dintre pasagerii autobuzului, care plecaseră de la locul accidentului cu o altă mașină ce i-a lăsat în zonă. Imaginea lor l-a impresionat pe Virgil, care a oprit de îndată și le-a oferit adăpost în mașina sa personală. Mai mult decât atât, aflând că sunt cu toții din Fetești, localitate aflată la aproximativ 50 de km, și pentru a se asigura că oamenii primesc toată atenția necesară ca urmare a evenimentului, a luat decizia să se deplaseze cu ei direct la unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului din Fetești. Între timp, a sunat la unitatea spitalicească, anunțând că urmează să ajungă cu 6 dintre persoanele implicate în accident la spital, pentru a înlesni formalitățile de preluare a oamenilor de către cadrele medicale.

5 femei și un bărbat și-au găsit sprijinul în colegul nostru, care i-a lăsat în siguranță la spital, continuându-și drumul. Din fericire, niciuna dintre persoane nu a avut nevoie de spitalizare. Modest, domnul plt. adj. Virgil Jianu se lasă cu greu convins să facem public gestul său. ”Consider că am făcut ce trebuia sa facă orice om cu spirit civic într-o astfel de situație”. Așa este, dar numai un om dotat cu suflet mare o și face!

La mulți ani pompierilor de pretutindeni!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.