Respect, Sergent major Cristian Alexandru Curbăt!

Luni, 13 Mai 2019Bacau
Sursa Foto: ISU Bacau

Respect  Sergent major Cristian Alexandru Curbat | imaginea 1 Pompierul salvează vieți și când este în serviciul de pază. A văzut un om în pericol și a acționat cum putea mai bine, știa că fiecare secundă contează pentru bărbatul însângerat din fața sa.

Acțiunea îl are în centrul atenției pe colegul nostru, sergentul major Cristian Alexandru Curbăt, din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău. Duminică, 12 mai, a.c., în jurul orei 03:15, era momentul în care tânărul pompier își desfășura serviciul de pază pe platoul subunității. Dintr-o dată, acesta a observat un bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, care a ieșit în fugă dintre blocurile de viz-a-viz de unitate și se învârtea fără țintă pe lângă mașinile parcate pe stradă. Ora târzie, întunericul ce era străpuns doar de lumina galbenă a lampioanelor și faptul că bărbatul se uita spre mașinile parcate de parcă ar fi căutat ceva, alcătuiau un tablou în care protagonistul nostru era evident suspect.

La început, colegul nostru a crezut că este vorba de cineva care încearcă să sustragă bunuri din autoturismele parcate, așa că a ieșit în conul de lumină ce se revărsa peste poarta de la intrare în subunitate, cu gândul de a speria persoana respectivă. Cu pași înceți și siguri, sergentul major s-a apropiat de bărbat care nu a fugit, ci dimpotrivă s-a apropiat de Cristian și i-a cerut ajutorul.

În lumina de lângă poarta subunității, colegul nostru a observat că omul era plin de sânge, rănit la cap și speriat. Fără să stea pe gânduri, salvatorul și-a anunțat colegii și alături de aceștia au acordat primul ajutor victimei, nu înainte de a descoperi că bărbatul avea și o rană sângerândă în partea dreaptă a toracelui. Acțiunea promptă, cu sânge rece și rapidă a sergentului major Cristian Alexandru Curbăt a condus la salvarea vieții bărbatului în vârstă de 52 de ani, care se pare că ar fi fost victima unei agresiuni.

Îngrijit și stabilizat de către echipajul de ambulanțe SMURD TIM, bărbatul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului de Urgență Județean Bacău, unde a fost internat. Îl felicităm pe colegul nostru pentru curajul, bărbăția și dârzenia demonstrată și îi urăm mult succes în continuare!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.