Activităţi din cadrul proiectului ”Orășelul Copiilor”

Sâmbătă, 01 Iunie 2019Calarasi
Sursa Foto: ISU Calarasi

Activitati din cadrul proiectului  Oraselul Copiilor | imaginea 1 Pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au fost invitați să participe la proiectul ”Orășelul Copiilor” din comuna Dor Mărunt.

Miercuri, 29 mai, a.c., în comuna Dor Mărunt, pe stadionul din localitate, între orele 09.00 - 15.00, Școala Gimnazială Nr. 1, în cooperare cu Primăria localității, au desfășurat o activitate din cadrul proiectului ”Orășelul Copiilor”, la care pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au fost invitați să le prezinte copiilor autospecialele și echipamentele de intervenție.

Proiectul are ca scop familiarizarea copiilor cu aria de competență a Inspectoratului pentru Situații de Urgență și modul de intervenție în diferite situații de urgență, drept pentru care a fost nevoie de deplasarea la locul evenimentului a unui echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și a unui echipaj de salvatori cu o autospecială de descarcerare.

Acțiunea s-a dovedit a fi de bun augur, copiii s-au arătat foarte interesați de subiect, au fost dornici să cunoască toate aspectele legate de intervențiile pompierilor și de munca lor cotidiană, iar pentru că s-a făcut un prim pas în acest sens, gazdele evenimentului au promis că nu se vor opri aici și astfel de proiecte vor fi desfășurate mai des.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.