Un aliat de nădejde: Asociația Pompierii București

Marți, 18 Iunie 2019Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: ISU Bucuresti-Ilfov

Un aliat de nadejde  Asociatia Pompierii Bucuresti | imaginea 1 De mai bine de 18 ani avem alături de noi un aliat de nădejde: Asociația Pompierii București.

Aceasta a luat ființă în scopul desfășurării activităților cultural-educative, recreative, de promovare și de protejare a tradițiilor pompierilor, precum și pentru întrajutorarea membrilor.

Pe lângă ajutorul constant pe care îl acorda membrilor săi, începând cu anul 2017, asociația a constituit un “fond de încredere”, prin care pompierii înscriși in aceasta, beneficiază de asigurare pentru riscuri profesionale, decontând sume de bani, în următoarele situații:

  • Deces sau invaliditate de grad I - 7000 €;
  • Invaliditate de grad II - 6000 €;
  • Invaliditate de grad III - 5000 €.

Sumele se raportează la anul 2019 și vor continua să crească, în fiecare an, cu 1000 €, până la atingerea plafonului de 15000 €. De asemenea, în fiecare an, sunt organizate tabere interactive de cercetași pompieri, destinate copiilor membrilor. Statutul asociației prevede și suportarea costurilor aferente serviciilor de asistență juridică, în acțiunile specifice pompierilor.

An de an, membrii asociației promovează acțiuni publice de voluntariat pentru conștientizarea riscului reprezentat de fumat, sprijină lupta împotriva diabetului și desfășoară acțiuni de reîmpădurire. Apreciem susținerea acordată si ne dorim, ca împreună, să identificam noi facilități care pot fi acordate membrilor pompieri, pentru promovarea identității, tradiției și spiritului de întrajutorare care ne caracterizează.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.