Capii MAI, STS, IGPR și DGPI convocați la Comisia de Apărare

Luni, 29 Iulie 2019București
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Stema Camerei Deputaților Azi, luni, 29 iulie a.c., cu începere de la ora 17.00, se reunește Comisia de Apărare, Ordine publică și Siguranță națională a Camerei Deputaților. Informația apare pe pagina de Facebook a președintelui Comisiei, deputatul Dorel Gheorghe Căprar.

"Având în vedere evenimentele recente de la Caracal, precum și numeroasele semnalări din mass-media referitoare la modul deficitar de execitare a atribuțiilor de serviciu de către personalul Ministerului Afacerilor Interne și al Serviciului de Telecomunicații Speciale, pentru analizarea situației și în exercitarea controlului parlamentar, luni, 29 iulie, ora 17, este convocată ședință a Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților. Urmează să fie convocați Ministrul Afacerilor Interne, directorul Serviciul de Telecomunicații Speciale, inspectorul general interimar și fostul inspector general ai Poliției Române, precum și directorul Direcției Generale de Protecție Internă." - se arată în anunț.

România fierbe încă de la primele ore ale dimineții. Șeful STS a fost decapitat. Surse neoficiale susțin că întrunirea Comisiei de Apărare, Ordine publică și Siguranță națională a Camerei Deputaților nu ar fi tocmai pe placul unora, motiv pentru care se încearcă, prin diverse manevre, ca această ședință să nu aibă loc.

Reamintim că, în conformitate cu prevederile legale, Comisia de Apărare, Ordine publică și Siguranță națională este singura structură, în afară de CSAT care poate controla activitatea STS. De asemenea, Comisia de Apărare este singura care, în baza legii, poate exercita control asupra activității DGPI care altfel, rămâne în subordinea directă a unui singur om: ministrul de interne.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.