Generalul (fan) "Facebook"

Miercuri, 24 Iulie 2019București
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Generalul  fan   Facebook | imaginea 1 Grea viața de inspector general. Sau, cel puțin grea a fost până prin februarie 2018. Ofițerii care au ajuns să stea pe scaunul de comandant al pompierilor ajungeau extenuați de munca în sistem foc continuu. De altfel, majoritatea angajaților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt oameni pentru care munca în ritm alert este un mod de viață iar statul peste program - programul obișnuit. Desigur, cu uzura aferentă.

Se pare însă că actualul inspector general, generalul Dan Paul Iamandi, subordonatul nemijlocit al onor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, este primul inspector general care reușește să găsească timp pentru toate, chiar și în vârtejul evenimentelor în care, prin natura meseriei și a pasiunii sale - cursele de raliu - trăiește zi de zi. Atât meseria de pompier cât și hobby-ul de pilot de raliu sunt ocupații care abundă de adrenalină.

Generalul Iamandi însă pare a fi un om extrem de echilibrat, fiind primul inspector general care în timpul programului își găsește timp nu doar să citească presa online sau să arunce un ochi pe Facebook, la îndemnul aghiotanților plătiți să monitorizeze comentariile critice ale subofițerilor la adresa sa sau a șefului său direct, Raed Arafat. Fire dinamică și rezistentă, generalul apucă în timpul programului de lucru chiar să mai asculte câte o melodie, să mai distribuie câte un citat, o fotografie. Astfel, pe adresa redacției noastre, au sosit câteva imagini care arată activitatea de utilizator Facebook a onor domnului general. Postările apar distribuite în jurul orelor 8, 9 sau 12, ore la care, alți inspectori generali sau chiar adjuncți ai acestora nu își vedeau capul de mapa stufoasă și alergau disperați ba la Minister, ba la alte instituții. O fi vară și probabil se lucrează pe modul slow? Cine știe?

Una peste alta, bravo, domnule general! Stârniți până și "invidia" colegilor inspectori șefi care nu apucă decât cu greu un moment de respiro în timpul zilei!

Generalul  fan   Facebook | imaginea 2

Nu știm cum reușește generalul Iamandi performanța aceasta și care o fi elixirul tinereții și energiei pe care îl soarbe, dar ne aducem aminte de inspectori generali care chiar au clacat sub povara muncii și responsabilității de la IGSU. Alții, care și-au dus mandatul până au fost unii "revocați", alții schimbați, alții s-au "auto-demis", tot n-apucau să stea pe Facebook, mulțumindu-se cu informațiile la mâna a doua sosite via BIRP sau alte servicii cu rol de supraveghere a activității on-line a pompierilor. Ne aducem aminte că dacă vreun pompier a fost prins comentând pe Facebook chestiuni medicale legate de modulul 2 de SMURD, în timpul porgramului - sau nu - a fost urgent tras de urechi și invitat pe "eșafod". Să înțelegem că dacă în timpul programului pompierii ascultă melodii și citesc vorbe de duh nu e nicio problemă? Unde mai pui că împricinații care au avut curajul de a supăra cu atitudinea lor rebelă, "zeul suprem", erau niște banali subofițeri. Presupunem că domnul general nu stă pe Facebook ca să ia pâinea de la gură amărâților de la Biroul de Presă și să urmărească personal subordonații.

Deh, omul pare extrem de eficient și chibzuit la modul în care își împarte timpul și energia. Până una alta nițică relaxare nu strică nimănui. Viața e frumoasă când începi ziua relaxat, pe Facebook în timp ce subordonații caută să-ți intre în grații și secretara nu prididește sa-ți dea like cu devotament la postările inspirate. Noi îi sugerăm domnului general să mai pună câte o poză cu domnia sa de pe la vreun incendiu, o intervenție, ceva, așa cât să închidă gura jurnaliștilor care aduc prejudicii de imagine IGSU. Cinstit, le aducem noi realtând fapte, sau Dumneavoastră?

P.S. Placa gen "nu e contul meu", "îmi folosește soția contul sau copiii sau nepoții" nu e pentru un general - militar de carieră. Pentru spiritul romantic și latura sensibilă, jos pălăria, domnule general! La fel și pentru pasiunea pentru raliuri! Dar, DUPĂ, ce problemele din ograda IGSU, și sunt multe, le vedem rezolvate! Domnule general, nu uitați, din februarie 2018 nu sunteți un simplu ofițer, nu sunteți nici pilot de raliu, sunteți COMANDANTUL POMPIERILOR ROMÂNI. Persoană publică, extrem de importantă, un etalon pentru această Armă. Audacia et devotio!

Generalul  fan   Facebook | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.