Ministerul fără... cap: Nicolae Moga a demisionat după 6 zile!

Marți, 30 Iulie 2019București
Autor: Ioana Anamaria Ungur
Sursa Foto: Wikipedia

Nicolae Moga Ministerul Afacerilor Interne a rămas din nou fără șef. Nicolae Moga a rezistat la conducerea MAI doar 6 zile. Un soi de veni, vidi... reject! După aventura tumultoasă a diafanei blonde la cârma MAI, angajații insitituției au avut parte de câteva nopți furtunoase cu Moga. A venit, a văzut și a plecat. A căsăpit ce era de căsăpit, a făcut valuri și gata.

„În urma unei discuții pe care am avut-o cu doamna ministru Dăncilă am decis să mă retrag din fruntea MAI. Retragerea din această demnitate trebuie văzută ca un nou început pentru minister. Am dispus toate controalele posibile pentru identificarea vinovaţilor. Toate cercetările vor continua. Am încredere în oamenii oneşti din minister şi le mulţumesc pentru colaborare. Îi mulţumesc doamnei prim-ministru pentru încredere. Trebuie ca astfel de evenimente să nu mai fie posibile în viitor”, a declarat Nicolae Moga. Carevasăzică, ce mai vreți? Viorica a dat, Viorica a luat! În ce țară trăim?

Nicolae Moga a depus miercurea trecută jurământul în funcţia de ministru al Afacerilor Interne. Azi, marți, 30 iulie a.c., omul a dat bir cu fugiții după o discuție cu premierul Viorica Dăncilă. Ministerul Afacerilor Interne este un minister greu. Misiunea de ministru de interne este o misiune dificilă care nu are de-a face nici cu fashion-ul, nici cu viața boemă, nici cu circul politicianist de doi bani. Cei care au susținut și au numit astfel de personaje la conducerea acestui minister dau dovadă de lipsă de respect la adresa cetățeanului după ale cărui voturi aleargă!

Înaintea numirii lui Moga, probabil, același Premier a avut discuții cu el. A fost susținut petru a ajunge în această poziție. Cine își asumă responsabilitatea numiri unui personaj labil, care fuge de la conducerea ministerului în 6 zile, în perioadă de turbulență maximă și în avans de 10 august? Chiar nu există între parlamentari niciun om capabil să își asume conducerea acestui minister? Ce a devenit MAI? Podiumul ținutelor neinspirate marca Chanel? Rușine! Când o țară întreagă este oripilată de faptele unui criminal și de incompetența unor angajați MAI, Premierului îi are de joacă: numește miniștri de interne labili și constituie comitete paralele cu legea, în timp ce continuă circul de-a care pe care cu Președintele țării.

Cum poți să pui SIGURANȚA CETĂȚENILOR în mâna unui individ care după 6 zile, DEMISIONEAZĂ? Cei care l-au susținut să acceadă într-o astfel de funcție sunt la fel de vinovați ca și el. În condițiile în care la Caracal se întâmplă ce se întâmplă, în condițiile în care după Colectiv sau Apuseni încă nu s-a făcut lumină, încă mai numim la conducerea unui minister-cheie personaje care au senzația că au venit să defileze pe un podium? Moga a spus de la început că nu și-a dorit această funcție. Cine l-a obligat? Persoana sau persoanele care l-au "proiectat" la MAI poartă responsabilitatea actului imatur al acestei demisii la fel ca și demisionarul! O nouă palmă pe obrazul românilor care așteaptă SIGURANȚĂ de la MAI. Și responsabilitate și soluții de la premier și președinte. Zadarnic!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.