Operator 112 la Caracal: ”Ce dracu să îi fac că e în Caracal?" Arafat la Colectiv: "S-a greșit! ȘI CARE E PROBLEMA?"

Miercuri, 31 Iulie 2019București

Operator 112 la Caracal   Ce dracu sa ii fac ca e in Caracal   Arafat la Colectiv   S a gresit  SI CARE E PROBLEMA | imaginea 1 Aflăm din presa centrală că proaspătul ministru de interne în tranziție, vicepremierul Mihai Fifor a izbucnit la adresa Poliției după gafele de la 112. După ce au ascultat discuțiile Alexandrei cu operatorii 112, atât acesta cât și premierul Viorica Dăncilă și-au arătat indignarea față de răceala și cinismul cu care operatorii 112 au tratat-o pe Alexandra.

Cinismul 112 vs. reacțiile lui Arafat

Vicepremierul și Premierul au așteptări FIREȘTI de la acești operatori: să acționeze cu calm, înțelegere și compasiune în cazuri grave. Oare au aceleași așteptări și de la cel mandatat să verifice situația de la Caracal? Ambii par să uite că președintele Comitetului interministerial, secretarul de stat Raed Arafat, nu se poate lăuda cu o atitudine calmă sau plină de bunăvoință. Mai degrabă cu una isterică, rece, total lipsită de compasiune.

Să ne amintim momentul "celebru" când, întrebat în cadrul dezbaterii "Starea sistemului medical în România" ce a avut loc la 11 noiembrie 2015, la puțin timp după Colectiv, salvatorul națiunii, Raed Arafat reacționa violent atunci când a fost întrebat de situația tânărului Alexandru Hogea (Dumnezeu să îl odihnească!). Familia tânărului fusese trimisă la un spital din Bruxelles, chipurile că acolo ar fi ajuns copilul lor grav rănit, în vreme ce copilul lor se afla încă în țară, urmând a fi trimis în Austria. Iritat la culme că cineva își permite să îi pună la îndoială capacitățile de cel mai bun organizator, Arafat a izbucnit: "S-A GREȘIT! ȘI CARE-I PROBLEMA?".

Puteți urmări reacțiile în discuție ale șefului Comitetului Interministerial în linkul de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=dQBXIC5PP9Q.

Operatorul 112 se aude spunând în înregistrare: ”Ce dracu să îi fac că e în Caracal?". Măcar acesta își manifesta cinismul adresându-se colegilor săi. Dacă nu ieșea prost, nu dădea nimeni din casă. Dar manifestările lui Raed Arafat, care avea certitudinea că la Colectiv a avut loc o DRAMĂ pentru multe familii, nu mai sunt ascunse de multă vreme de masca de om inimos care l-a consacrat.

Același Arafat, într-o emisiune difuzată la TVR, îi replica unei supraviețuitoare de la Colectiv (Corina Gabriela Ioniță) care și-a permis să împartă platoul cu el: „Sunteți în viață!”. Scurt și rece, fără să-i arunce măcar o privire, vădit iritat de "nesimțirea" fetei de a-și expune problemele și suferințele. În acest timp, Alex, era deja... înger.

În aceste condiții, ce așteptări putem avea de la "muritorii de rând" operatori la 112? Dacă sunt evaluați după atitudine, poate ar tebui premiați, așa cum a fost și Arafat după Colectiv, abilitat să își subordoneze tot ce și-a dorit din ograda MAI.

Reforma sistemică a MAI cu Raed Arafat și subordonatul nemijlocit în rolurile principale

Ministrul Internelor, Mihai Fifor, anunță măsuri dure în sistemul MAI după ce în spațiul public au apărut înregistrările 112 în care Alexandra nu doar că nu este ajutată de operatorii de la 112, dar este tratată cu răceală.

"Este nevoie de o reformă sistemică la nivelul MAI, coborând până la nivelul inspectoratelor. E nevoie ca oamenii să înțeleagă că așa nu se mai poate. Am discutat cu Raed Arafat și cu șefii de la IGSU. Nu vreau să se înțeleagă că dorim să facem schimbări cu orice preț, dar o analiză trebuie să fie făcută și trebuie luate măsuri", a declarat Mihai Fifor.

Și cu Raed Arafat veți face reforma, domnule Fifor? Cu subordonatul său nemijlocit de la IGSU care între două raliuri, un concediu și un liber, nu știe cum să-și delege sarcinile? Suntem în reformă de la Apuseni! Suntem în reformă de la Colectiv! Suntem în reformă de la Siutghiol! Reformele acestea au însemnat întărirea autorității lui Raed Arafat asupra insituțiilor subordonate MAI. Acum ce îi mai faceți cadou? STS? Poliția nu o vrea, eventual dacă o militarizați. Sic!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.