Respect, plt. adj. Roșu Petrică Florin!

Marți, 09 Iulie 2019Teleorman
Sursa Foto: ISU Teleorman

Respect  plt  adj  Rosu Petrica Florin | imaginea 1 Pompierul zilei! Pompierii teleormăneni se mândresc cu faptul că personalul unității lor dovedește zi de zi, prin toate activitățile pe care le întreprinde, atât în timpul liber, cât și la serviciu, calități umane extraordinare în care profesionalismul, spiritul civic și responsabilitatea față de semeni sunt la loc de cinste.

Sâmbătă, 6 iulie, a.c., plt. adj. Roșu Petrică Florin, Șef Gardă de Intervenție și Stingere Piatra, în timp ce se deplasa spre casă pe DN 52, între Alexandria și Furculești, a fost martorul producerii unui accident rutier în care erau implicate trei autoturisme.

Bineînțeles că, fără să mai stea pe gânduri, a oprit imediat mașina în care se afla și a sărit în ajutorul semenilor pentru a se asigura că sunt în afara oricărui pericol.

Până la sosirea colegilor săi din cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria, acesta a evaluat rapid cele două victime rezultate în urma impactului, ambele din autoturismul Logan de culoare roșie, le-a acordat primul ajutor și a deconectat bornele de la baterie pentru a preveni izbucnirea unui incendiu.

Una dintre victime, o femeie de aproximativ 60 de ani, care prezenta un traumatism la nivelul capului, a fost preluată de paramedicii SMURD și transportată la Spitalul Județean din Alexandria. Cealaltă victimă, un bărbat, soțul femeii rănite, a primit îngrijiri medicale de la un echipaj al Serviciului de Ambulanță Teleorman, acesta refuzând apoi să meargă la spital.

Plt. adj. Roșu Petrică Florin a dovedit că este un adevărat salvator de vieți, un om care a transformat profesia în vocație, care demonstrează cetățenilor că pompierii sunt alături de ei nu numai atunci când își desfășoară misiunile specifice serviciului, ci și în afara acestuia, cu aceeași abnegație, curaj și devotament, motiv pentru care îl asigurăm de întreaga noastră prețuire și respect!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.