Arafat dezinformează cu tupeu! IGSU îi acoperă minciunile! Autospecialele pe care la anunța acum o lună, nu au apărut!

Duminică, 18 August 2019București
Autor: Ioana Anamria Ungur

Arafat dezinformeaza cu tupeu  IGSU ii acopera minciunile  Autospecialele pe care la anunta acum o luna  nu au aparut | imaginea 1 Prezent la Vulturu, acum aproape o lună, la inaugurarea unui punct de lucru în județul Vrancea, secretarul de stat Raed Arafat, șeful nemijlocit al comandantului pompierilor militari, probabil disperat că popularitatea sa e în cădere liberă, în ultima vreme criticile la adresa personalității sale marcante fiind în creștere, trâmbița de zor că în curând va dota pompierii cu noi autospeciale de stingere cu capacitate de 4000 de litri și 10000 de litri. Afirmația se dovedește a fi o dezinformare crasă întrucât până în sfânta zi de azi autospecialele nu au apărut și, deocamdată, nici contractele nu au fost semnate.

Minciunile unui secretar de stat: uite mașinile, nu-s mașinile

Să ne reamintim ce spunea Arafat la Vulturu, aruncând momeli de doi bani jurnaliștilor obișnuiți să îl considere o sursă credibilă de informație: "Inspectoratul General semnează săptămâna asta sau săptămâna viitoare contractele pentru maşinile de răspuns la incendii de 4.000 de litri. Vorbim de aproximativ 300 de maşini, care urmează să intre în dotarea pompierilor din ţară. Licitaţia pentru cele de 10.000 de litri este în curs şi asta va aduce încă aproape 170-200 de maşini. Maşinile de răspuns la incendiile de pădure urmează şi ele să sosească". Vrăjeala ieftină i-a fost de folos, imaginea sa de exponent al pompierilor i-a adus câteva apariții gratuite pe prima pagină a ziarelor și pe ecranele televizoarelor. Din păcate, afirmațiile sale populiste nu au avut o acoperire reală. La acea dată licitația pentru autospecialele de 10.000 de litri era ANULATĂ. Ba, mai mult, unele atribuiri fac obiectul unui proces deschis la Curtea de Apel București.

Disperați să-și scoată "stăpânul" din... mizeria propriilor minciuni, reprezentanții IGSU amână răspunsuri simple

Redacția noastră a adresat IGSU, la data de 29 iulie a.c., 4 întrebări scurte și concise legate de licitațiile de pe SICAP care nu se pliau cu minciunelele lui Arafat: 1. Dacă IGSU a semnat sau urmează să semneze în perioada 20 iulie - 4 august a.c. contractele pentru maşinile de răspuns la incendii de 4.000 de litri. 2. Având în vedere situația prezentă pe SICAP precizați stadiul licitațiilor pentru achiziționarea de autospeciale de 4000 de litri, respectiv pentru cele de 10000 de litri. 3. Când apreciați că vor fi semnate contractele cadru și contractele subsecvente pentru autospecialele de 4000 de litri, respectiv pentru cele de 10000 de litri? 4. Când vor fi livrate mașinile ca interval de timp, după semnarea documentelor menționate anterior?

Arafat dezinformeaza cu tupeu  IGSU ii acopera minciunile  Autospecialele pe care la anunta acum o luna  nu au aparut | imaginea 2

Preocupați să-l spele pe turul pantalonilor pe șeful suprem al pompierilor, Raed Arafat, specialiștii în imagine ai IGSU ne-au informat la data de 8 august că au nevoie de vreo 30 de zile să ne răspundă la întrebări!!!!!???

Și asta pentru că în structurile de specialitate din cadrul IGSU se lucrează la greu. Prelungirea termenului este necesară întrucât informațiile care fac obiectul cererii dumneavoastră vor fi puse la dispoziția noastră de către structuri de specialitate ale IGSU, iar volumul și dinamica activităților condiționează documentarea acestora. - spun cei de la SIRP.

Doar n-o să ne spuneți că șeful DSU a mințit cu nerușinare presa și opinia publică și în perioada respectivă NU S-A SEMNAT NICIUN CONTRACT, nu-i așa?

Licitația pentru autospecialele de 10.000 de litri relistată pe SICAP pe 15 august

Licitația pentru autospecialele de 10.000 de litri a fost relistată pe SICAP la data de 15 august.

În paralel, există și o decizie de atribuire a unui lot de autospeciale care a fost contestată, în prezent aceasta făcând obiectul unui proces la Curtea de Apel București cu termen 27 august.

Probabil în scurt timp va apărea și răspunsul specialiștilor IGSU care ne vor spune pompos că la o lună după declarațiile mincioase ale lui Arafat a fost relistată licitația cu pricina. Licitația pentru autospecialele de 4.000 de litri apare în continuare în sistemul electronic de achiziții publice în faza de evaluare tehnică, ce poate dura până în luna noiembrie 2019.

Din păcate, când un ofițer ajunge subordonatul nemijlocit al unui doctor preocupat de propria glorie, din prea multă supușenie, devotament au doar adevărații militari, tinde să își folosească întreaga echipă cu care lucrează în interesul imaginii stăpânului. Rezultă un circ al penibilului în care oameni care ar trebui să se comporte corect și echilibrat ca adevărați specialiști, sunt preocupați doar să ascundă rahatul sub preș, uitând de onoare, neobservând că sunt penibili și că nu dau dovadă de profesionalism ci de lipsă de coloană vertebrală și respect, ajungând o rușine pentru Arma în care se mândresc cu un grad de ofițer.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.