Elevii olimpici sibieni în vizită la ISU Sibiu

Marți, 27 August 2019Sibiu
Sursa Foto: ISU Sibiu

Elevii olimpici sibieni in vizita la ISU Sibiu | imaginea 1 Joi, 22 august, a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu a primit vizita onorantă a echipei de elevi olimpici Herotech, și anume Daniel Marpozan, Alexandru Rădac și Codrin Muntean, elevii români care au impresionat în S.U.A. cu un robot pompier, creat de ei.

Cei trei elevi sibieni au participat la Olimpiada Geniilor, organizată de Universitatea din Oswego, S.U.A. cu două invenții, un robot pompier și un sistem inteligent de economisire a energiei electrice, pentru cea dintâi câștigând medalia de aur și concursul de Robotică.

Cu ocazia vizitei desfășurată la ISU Sibiu, aceștia au fost primiți, încurajați și felicitați de către domnul Inspector Șef colonel Laurențiu-Cosmin Balcu care i-a asigurat de tot sprijinul din partea echipei de salvatori sibieni pentru ca visul și proiectul lor să prindă contur în viitor. De asemenea, elevii s-au declarat entuziasmați de prezentarea tehnicii și a informațiilor privind modul de intervenție la diferite situații de urgență expuse de pompierii militari sibieni. În scopul cunoașterii aspectelor ce vizează cariera militară, respectiv programul național ”Salvator din pasiune”, pompierii de specialitate le-au prezentat tinerilor vizitatori informații utile din cele două domenii.

Vizita a fost cu atât mai impresionantă cu cât cei trei olimpici au făcut o demonstrație practică folosind robotul în miniatură pe care l-au inventat, prezentând detalii privind utilitatea acestuia în viitor. Pompierii sibieni adresează mulțumiri echipei Herotech pentru interesul acordat instituției și domeniului pompieristic de activitate și le urează mult succes în dezvoltarea proiectului pe care l-au creat.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.