Experiențe inedite în tabără, alături de pompieri

Sâmbătă, 03 August 2019Botosani
Sursa Foto: ISU Botosani

Experiente inedite in tabara  alaturi de pompieri | imaginea 1 300 de copii prezenți în Tabăra de vară organizată de Parohia "Sfântul Ioan Botezătorul" din municipiul Botoşani, au învăţat marţi, 30 iulie, a.c., de la pompierii botoşăneni cum să-și protejeze cel mai de preț bun – viața.

Incă de la primele ore ale dimineții, salvatorii au amenajat în curtea bisericii patru ateliere de lucru. Al cincilea atelier, cel de informare preventivă, a fost amplasat în interiorul unei săli de activități.

Împărţiti pe echipe, copiii au trecut rând pe rând pe la fìecare atelier. Au vizionat materialele informative din cadrul campaniilor naționale : „R.I.S.C. – Renunță! Improvizațiile Sunt Catastrofale!”, „F.O.C. – Flacarile Omoară Copiii „, „Nu tremur la cutremur” , dar și din cadrul campaniei ISU Botoșani – ” Un cămin sigur pentru copilul tău!”.

Au învățat cum să se iasă dintr-o încăpere cuprinsă de incendiu, plină de fum, purtând masca contra fumului şi gazelor, cum să acorde primul ajutor calificat și cum sa procedeze în cazul în care descoperă muniție rămasă neexplodata.

Provocarea cea mai mare a fost misiunea de salvare a ursulețului Daisy si cățelului Aky, parcurgând un traseu ce a implicat trecerea printr-un tunel, urcarea pe un tobogan, alergarea printre jaloane şi stingerea unui incendiu imaginar.

Toate misiunile au fost coordonate de celebrul pompier Sam. Eforturile depuse de copii au fost răsplătite de pompieri cu dulciuri și materiale informative din cadrul campaniilor naționale.

La rândul lor, salvatorii botoşăneni au primit drept răsplată zâmbete, îmbrățișări, aplauze și promisiunea că vor împărtăși și cu cei dragi cunoștințele acumulate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.