Peste 100 de copii în vizită la Detaşamentul de Pompieri Dr. Tr. Severin

Sâmbătă, 03 August 2019Mehedinti
Sursa Foto: ISU Mehedinti

Peste 100 de copii in vizita la Detasamentul de Pompieri Dr  Tr  Severin | imaginea 1 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi și-a deschis porţile, marţi, 30 iulie, a.c., pentru a primi vizita a peste 100 de elevi aflaţi în tabără în judeţul Mehedinţi.

Pentru a răspunde solicitării Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Mehedinţi, care, cu ocazia organizării taberei, a dorit să desfăşoare activităţi în mijlocul pompierilor mehedinţeni, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a pregătit pentru copii activități educative în domeniul situațiilor de urgență.

Însoţiţi de cadrele didactice, copiii, cu vârste între 13 şi 18 ani, au avut posibilitatea de a se familiariza cu cele mai noi achiziţii de tehnică şi mijloace de intervenţie în caz de producere a unor situaţii de urgenţă (ATV–uri de stins incendii, bărci cu motor, autospeciale cu apă şi spumă, dar şi ambulanţe SMURD) şi modul de folosire a acestora, au avut ocazia să folosească echipamente din dotarea pompierilor, să cunoască tipuri de elemente de muniţie pe care pirotehnicienii ISU le ridică şi le distrug, pentru protecţia populaţiei, dar şi să observe aspecte din activitatea profesională a pompierilor mehedinţeni.

Activităţile desfăşurate cu copiii au inclus şi prezentarea autospecialelor precum şi modul de lucru cu accesoriile. Atrași de tot ce înseamnă activitatea pompierilor, copiii au fost plăcut impresionați atât de informațiile primite de la pompieri, cât și de desfăşurarea unui exerciţiu demonstrativ, de descarcerare şi prim-ajutor, la care au participat activ.

Entuziasmul copiilor a adus zâmbete din nou pe feţele pompierilor şi a făcut ca această zi să fie una deosebită.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.