Acţiune umanitară a pompierilor târgovişteni pentru o familie nevoiaşă

Vineri, 04 Octombrie 2019Dambovita
Sursa Foto: ISU Dambovita

Actiune umanitara a pompierilor targovisteni pentru o familie nevoiasa | imaginea 1 Joi, 3 octombrie, a.c., în urma unui apel umanitar postat pe Facebook, pompierii de la Detaşamentul Târgovişte s-au mobilizat pentru a ajuta o familie nevoiaşă din oraşul Pucioasa.

Salvatorii târgovişteni nu sunt la prima acţiune umanitară, existând o tradiţie în a face astfel de gesturi. Cadrele unei ture de serviciu şi-au creat un fond special destinat ajutorării copiilor sărmani sau cu probleme de sănătate, iar în fiecare lună, la salariu, fiecare cotizează, benevol, cu o mică sumă, dinainte stabilită.

În acea dimineaţă, trei dintre aceşti inimoşi salvatori s-au deplasat în oraşul Pucioasa pentru a oferi alimente şi dulciuri unei familii cu o situaţie materială precară. Ca şi când sărăcia nu ar fi fost de ajuns, doi din cei trei copii ai familiei suferă de dizabilităţi fizice, iar tatăl are grave probleme de sănătate.

Bucuria din ochii micuţilor şi mulţumirile acestor persoane vitregite de soartă reprezintă pentru aceşti minunaţi “salvatori de vieţi şi suflete” cea mai mare răsplată a gestului de omenie făcut, urmând ca astfel de acțiuni umanitare să continue, mai ales în perioada Sărbătorilor Crăciunului.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.