Apel de suflet pentru o familie a cărei casă a fost distrusă de incendiu

Vineri, 04 Octombrie 2019Teleorman
Sursa Foto: ISU Teleorman

Apel de suflet pentru o familie a carei casa a fost distrusa de incendiu | imaginea 1 Pompierii militari teleormăneni fac un apel de suflet către toți cetățenii pentru a fi solidari cu o familie care a trecut printr-un mare necaz săptămâna trecută, în satul Brătășani, comuna Trivalea Moșteni, a cărei casă de locuit a fost distrusă de foc în proporție de 90%.

În rândul salvatorilor din cadrul I.S.U. „A.D. Ghica” al județului Teleorman s-a demarat deja o campanie umanitară pentru strângerea benevolă a unor sume de bani cu care familia să fie ajutată să-și reconstruiască o parte din locuință, însă cel mai important ajutor va fi din partea oamenilor din spatele uniformelor care au dorit să îi sprijine efectiv cu „mâna de lucru” pe timpul lucrărilor.

Cei care vor să le ofere un ajutor îi pot contact pe proprietarii locuinței, Ursu Petru sau Ursu Georgeta, la numerele de telefon: 0747518479 și 0765419918.

Evenimentul nefericit a avut loc în noaptea de 22 spre 23 septembrie, la ora 23.49, când a fost anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, iar la fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Alexandria.

Din păcate, observarea cu întârziere a izbucnirii incendiului, cantitatea ridicată de materiale ușor combustibile și distanța foarte mare până în satul Brătășani au condus la extinderea rapidă a incendiului la întregul imobil și anexele din apropiere, focul fiind găsit generalizat la nivelul gospodăriei, cu pericol de propagare la vecinătăți.

Pompierii alexăndrineni au reușit să stingă incendiul în limitele găsite, după aproximativ patru ore de luptă cu flăcările, însă nu au reușit să salveze decât bunurile din două camere de locuit și casele din imediata apropiere. Pagubele înregistrate au fost foarte mari pentru o familie normală, respectiv de cca. 200000 de lei, reprezentând acoperișul întregii locuințe, anexele învecinate și mai multe bunuri materiale aflate în celelalte încăperi, casa fiind recent renovată.

Din fericire, la acest eveniment nicio persoană nu și-a pierdut viața, însă acest lucru s-a datorat tatălui, Vlăduță Ștefan, care a reușit să o scoată pe fetița sa de numai șapte anișori, din casa cuprinsă de flăcări.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, a reieșit că evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit produs la o instalație electrică defectă, dintr-o anexă a locuinței.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.