Cine MINTE cu nerușinare? Carmen Dan susține că a discutat cu Raed Arafat proiectul Agenției Naționale pentru Situații de Urgență!

Joi, 31 Octombrie 2019București
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Cine MINTE cu nerusinare  Carmen Dan sustine ca a discutat cu Raed Arafat proiectul Agentiei Nationale pentru Situatii de Urgenta | imaginea 1 În urmă cu câteva săptămâni reapăruse în atenția internauților un document/regulament privind înființarea Agenției Naționale pentru Situațîi de Urgență. Deși, la vremea aceea, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat nega orice legătură cu acel document, iată că, sărind în apărarea lui, Carmen Dan, blonda care a jucat rol de ministru de interne, susține că a discutat cu acesta despre înființarea Agenției pentru Situații de Urgență.

Într-o postare pe Facebook, Carmen Dan sugerează: "poate este mai util pentru sistem să se reflecteze asupra beneficiului creării unei Agenții Guvernamentale pentru Situații de Urgență, așezată pe principii solide de coordonare a tuturor instituțiilor cu competențe în gestionarea situațiilor de urgență!".

Fostul ministru continuă: "Acum câteva luni exista o astfel de viziune și era o construcție pe care o analizam, chiar înainte de a pleca din minister." Carevasăzică documentul nu a apărut în spațiul public întâmplător. Un vechi proverb românesc spune că de unde nu faci foc, nu iese fum. Unde mai pui că surse din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență susțin că acest vis al marelui Raed Arafat nu e de azi de ieri, ci de ani buni, doar că, până acum nu a găsit suficientă deschidere și nu a putut îmbrobodi cu realizările sale mărețe guvernanții. Mai avea un pic și coana Veorica îi cădea în plasă.

Carmen Dan nu se oprește aici. Diafana "ex-ministră" aruncă mărul otrăvit în ograda noului ministru liberal, afirmând că înființarea unei astfel de Agenții "Ar fi fost singurul obiectiv inedit al programului de guvernare propus de PNL!" Provocare lansată, doar, doar, cineva îi va da lui Raed Arafat noua jucărie mult dorită. Ca tot vine Crăciunul!

Cine minte și cine spune adevărul? Cu câteva săptămâni în urmă, DSU a publicat pe pagina oficială de Facebook un comunicat în care se jura "pe roșu", că nu are nicio treabă cu documentul ce privea înființarea Agenției Naționale pentru Situații de Ugență.

Iată comunicatul DSU: "Având în vedere diseminarea în spațiul public a unui document care face referire la înființarea Agenției Naționale pentru Situații de Urgență și că mai multe persoane au contactat reprezentanții DSU crezând că documentul respectiv este inițiat de acesta, pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări: Departamentul pentru Situații de Urgență se delimitează ferm de acest material, care stârnești controverse, confuzie și destabilizează personalul din cadrul instituțiilor cu rol in gestionarea situațiilor de urgentă și nu numai. Facem precizarea că documentul nu a fost elaborat la nivelul Departamentului și nu corespunde viziunii acestuia. Mai mult, aspectele regăsite in conținutul proiectului în discuție, atribuit DSU, sunt neconstituționale, iar efectele generate imaginii și credibilității Departamentului sunt evidente.De asemenea, asigurăm opinia publica de faptul că Departamentul pentru Situații de Urgență va menține aceeași transparență în ceea ce privește propunerile de acte normative, astfel că, ulterior elaborării, acestea vor fi aduse in atenția cetățenilor, prin parcurgerea etapelor de consultare și dezbatere publică."

Și totuși, este evident că a existat un document pe baza căruia Raed Arafat a discutat cu Carmen Dan despre înființarea Agenției Naționale pentru Situații de Urgență. Cine și de ce minte cu nerușinare?

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.