IGSU - licitații cu ofertanți dubioși: firma care a lăsat CN Aeroporturi cu ochii în soare - garant de încredere pentru IGSU

Luni, 07 Octombrie 2019București
Autor: Ioana Anamaria Ungur

IGSU   licitatii cu ofertanti dubiosi  firma care a lasat CN Aeroporturi cu ochii in soare   garant de incredere pentru IGSU | imaginea 1 O asociere cel puțin bătătoare la ochi a fost admisă de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență la licitația de achiziționare a autospecialelor de 10.000 de litri. Licitația, relistată pe SICAP deoarece la prima “strigare” nu s-a prezentat nimeni, se află acum în fază de evaluare tehnică. Depunerea ofertelor s-a încheiat la 26 septembrie a.c., și, conform SICAP, singurul ofertant este Asocierea S.C. GRADINARIU TRUCKS SOLUTIONS S.R.L. - S.C. ROMPRIM S.A. O asociere acceptată de IGSU, fără comentarii, deși este cel puțin ciudată.

În primul rând vorbim de o firmă apărută recent pe piață în anul 2017: SC Gradinariu Trucks Solutions SRL. Fiind o firmă tânără, o asociere s-a dovedit cea mai bună soluție pentru a putea participa la licitație. Așa a apărut în ecuație “garantul cu experiență” - SC ROMPRIM SA. Despre autospecialele livrate de aceștia în cadrul licitațiilor anterioare, pompierii militari pot povesti multe. Și nu tocmai bune.

În plus, conform SICAP, mai există un subcontractant - VOLVO România și un terț care s-a vrut a da greutate ofertantului-leader fără vechime pe piața miraculoasă a achizițiilor publice: GRADINARIU IMPORT EXPORT S.R.L.. Doar că această din urmă societate se pare că a înregistrat câteva rateuri în contractele câștigate cu statul. Un caz, ar fi cel al unui contract cu Consiliul Județean Teleorman, instituție căreia societatea în cauză nu i-a livrat autospecialele pentru care s-a angajat. Din acest motiv, se pare că în anul 2017, Gradinariu Import Export SRL nu a fost acceptată la licitațiile organizate de IGSU. Azi, însă, joacă rolul unui terț ce dă “greutate” mai tinerei societăți ofertant-leader.

IGSU   licitatii cu ofertanti dubiosi  firma care a lasat CN Aeroporturi cu ochii in soare   garant de incredere pentru IGSU | imaginea 2

Și asta în condițiile în care, recent, nu mai departe de luna august, Societatea Gradinariu Import Export se afla din nou în situația de a nu fi livrat autospecialele “promise” prin contract. De această dată lăsase cu ochii în soare Compania Națională Aeroporturi București căreia nu a reușit să îi livreze DOUĂ AUTOSPECIALE. Un document constataor, întocmit la data de 21 august 2019 atestă faptul că Gradinariu Import Export SRL nu își îndeplinise corespunzător obligațiile contractuale, motiv pentru care contractul 346/C/15.10.2018, cu CN Aeroporturi București fusese reziliat.

Cum a trecut societatea în discuție drept un garant de încredere în fața IGSU? Le-o fi scăpat informația în marea grabă de a acoperi minciunele “nevinovate” ale secretarului de stat Raed Arafat care în iulie dădea ca “rezolvate” autospecialele de 10.000 și de 4.000 de litri? Sau or fi alte motive la mijloc?

IGSU   licitatii cu ofertanti dubiosi  firma care a lasat CN Aeroporturi cu ochii in soare   garant de incredere pentru IGSU | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.