Postări penibile pe pagina de Facebook a DSU: Haina militară a pompierilor - roșu plin de pasiune??!!

Joi, 31 Octombrie 2019București
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Postari penibile pe pagina de Facebook a DSU  Haina militara a pompierilor   rosu plin de pasiune | imaginea 1 "Răsfoind" cele scrise pe pagina oficială de Facebook a Departamentului pentru Situații de Urgență, remarcăm în ultima perioadă niște postări tragico-lacrimogene care cerșesc disperate "likeuri". Din păcate ele sunt în antiteză cu stilul lipsit de compasiune șî arogant, deja consacrat, al șefului acestei structuri, Raed Arafat.

Pompierii se tem să nu fie iubiți??

Închidem ochii și nu insistăm asupra postării legate de 4 ani de la Colectiv. Seamănă cu cea de pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Câtă durere și dor au cei de la DSU a demonstrat chiar Raed Arafat, recent, când s-a întâlnit cu aparținătorii celor morți la Colectiv, la Parchet. A trecut pe lângă ei cu tancul aroganței. Comentariile sunt de prisos. "Și care e problema?", nu-i așa?

Remarcăm o postare însă care ridică stomacul în gât oricărui om normal care cunoaște cât de cât relația dintre pompieri și Raed Arafat. Dintre Pompierii de rând și Raed Arafat. Relația cu subordonatul nemijlocit o știm: capul plecat, undeva mai jos de umărul doctorului, țopăind cu emoție și cu privirea ațintită asupra stăpânului așteptând următoarea comandă.

Nu vom reda integral postarea din motive lesne de înțeles. Vom publica doar rândurile care cerșesc dragostea și încrederea populației.

Iată ce debitează maeștri în imagine ai DSU (umblă vorba și îi arată stilul că sunt aceiași cu ai IGSU): Salvatorii... "Prin forța ochilor lor plini de iubire pot resuscita funcțiile vitale ale oamenilor pe care îi îngrijesc necondiționat. Dar în spatele acestei iubiri necondiționate oferite nouă, tuturor (aici mergea o virgulă - n.r.), se instalează și frica. Frica de a nu mai fi iubiți, apreciați, de a nu mai simți căldura omului pe care au vegheat-o tocmai în ideea de a nu se stinge."

POMPIERII NU SE TEM CĂ NU SUNT IUBIȚI DE OAMENI! Ei sunt iubiți de oameni. Cei care suferă de lipsă de încredere sunt șefii pompierilor și șeful DSU. Salvatorii nu au de ce să le fie teamă că oamenii îi vor iubi mai puțin. Și asta pentru că relația dintre un pompier-salvator și victima unui incendiu sau a unui accident rutier nu are nevoie de cuvinte meșteșugite, fără simțire, menite "să vândă". Ei au dragoste, au recunoștință, din partea semenilor, neprogramată. Pompierii sunt iubiți fie că sunt în roșu "pasional" sau albastru închis. Cei cărora le e frică însă că pierd încrederea populației, apelează la specialiști în imagine și cer iubirea pe Facebook.

Haina militară a pompierilor - roșu plin de pasiune??!!??

"De aceea noi vă cerem să aveți în continuare încredere în noi, așa cum știm că ați avut-o mereu. Vă cerem să respectați haina militară a pompierilor și să iubiți așa cum ați iubit mereu Roșul plin de pasiune al salvatorilor din cadrul situațiilor de urgență. Nimeni nu merită să fie supus unei asemenea presiuni, această încărcătură din ultimele zile care a alimentat și a stârnit tot felul de emoții, dintre care cele mai negative. (Fraza asta în ce limbă e? - n.r.) Noi suntem oamenii cei mai apropiați de dumneavoastră! Mereu...pentru ca alții să trăiască!" - "oftează" postarea DSU.

Respectul pentru haina militară nu se cerșește pe Facebook. Respectul se impune prin fapte de curaj, nu lamentându-ne în postări. Mai lipsea o manea în background și totul era regulamentar. Toate ca toate, dar de când haina militară e roșie? Nu e prima dată când specialiștii în imagine ai IGSU sau DSU au nevoie de un pic de roșu pentru a le colora imaginația. Poate n-ar fi rău, să mai scadă doza. După ce în urmă cu ceva vreme salvatorii erau împărțiți în "roșii" și "albaștri", acum aflăm că trebuie să respectăm haina militară și să iubim cum am iubit mereu roșul plin de pasiune al salvatorilor. Când slugărnicia se îmbină cu prostia, comentariile sunt de prisos.

Domnule Arafat, mai bine cinic decât patetic

Nu aveți nevoie de doamne sofisticate și extravagante trecute de prima tinerețe pentru a vă face imagine, domnule Arafat! Din păcate rândurile scrise făra suflet, nu ajung la inima oamenilor. Rămân rânduri. Cuvinte plătite ca într-un anunț la mica publicitate. Compasiunea unor astfel de personaje e la fel de falsă precum genele. Nu vă va ridica niciun milimetru cota de imagine. Dimpotrivă! Dacă tot nu mai sunteți acel Arafat pe care acum câțiva ani pompierii îl percepeau ca pe apropiatul lor, mai bine rămâneți la stilul pragmatic, cinic chiar! Acest stil nou e asemeni unei ciori vopsite cu vopsea proastă.

Acum câțiva ani când revista Agenda Pompierului pornea la drum, îmi aduc aminte discuția cu un pompier militar. Nu unul cu grade. Unul din linia întâi. "Arafat e "tătucul" nostru, al pompierilor. El are grijă de noi!" A fost cea mai frumoasă carte de vizită. Din păcate, în ultimii ani ați devenit dușmanul lor, omul care trage 7 piei de pe ei încercând să devină indispensabil pentru politicieni. Au sentimentul că i-ați folosit și i-ați trădat. Iar mesajele blonde postate pe pagina DSU le vor stârni doar repulsie. Numărul de likeuri poate ieși la socoteală, că doar pentru ce sunt purtătorii de cuvânt? Mai adunați câteva din rândurile camarilei și bifați mia de likeuri. Dar rezultatul e tot fals. Dragostea cetățenilor nu se cumpără și nu se cerșește, domnule Arafat! Și nici cea a pompierilor militari adevărați!

Și asta pentru că EI, cei din linia întâi, nu sunt de vânzare!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.