Respect, Plutonier major Robert Kulcsar!

Marți, 08 Octombrie 2019Hunedoara
Sursa Foto: ISU Hunedoara

Respect  Plutonier major Robert Kulcsar | imaginea 1 Plutonierul major Robert Kulcsar a reușit să salveze viața unui om aplicând corect metodele de resuscitare.

Pompierul a participat alături de Bebe, ciobănescul german specializat în căutare – salvare, la a 15-a ediție a Concursului de dresaj al câinilor de serviciu din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, organizat la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea„ Sibiu.

După finalizarea unei probe din concurs, unul dintre participanți, în vârstă de 58 de ani din Cluj, s-a prăbușit la pământ. Robert Kulcsar își amintește că l-a văzut pe bărbat căzut cu fața în jos și imediat a recunoscut semnele unui infarct miocardic.

Robert și alți doi colegi au evaluat victima, au constatat lipsa pulsului și au aplicat masajul cardiac reușind să-l țină în viață pe bărbat până la sosirea echipajelor de ajutor medical calificat. El a fost transportat de urgență la Spitalul din Sibiu unde i s-au montat pe cord 4 stenturi. Ulterior, instructorul de câini, a fost transferat la o clinică specializată din Cluj, iar acum este stabil.

Efectuarea masajului cardiac eficient, până la sosirea ajutorului medical specializat, a fost vital în menținerea în viață a bărbatului și evitarea afectării cerebrale ca urmare a lipsei oxigenului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.