Creștem pădurea împreună!

Marți, 05 Noiembrie 2019Brasov
Sursa Foto: ISU Brasov

Crestem padurea impreuna | imaginea 1 Mai multe cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov au participat sâmbătă, 2 noiembrie, a.c., la o acțiune de plantare a copacilor, în localitatea Ghimbav. Această acțiune face parte din cel mai amplu proiect de plantare cu voluntari din România.

"Plantează în România" este acţiunea dedicată naturii, îndemnul la educaţie adresat oamenilor şi expresia unităţii naţionale.

O vorbă din popor spune că omul nu este împlinit până când nu plantează un copac. Copacii purifică aerul, reglează temperaturile și ne ajută să ne amenajăm spațiile de relaxare pe timpul verilor toride.

Datorită arborilor se îmbunătățește constant calitatea aerului, frunzele acestora filtrând aerul și îndepărtând praful și alte particule, prin absorbția dioxidului de carbon. Pentru a forma carbohidrații necesari funcțiilor vitale, copacii mai absorb din aer și alte substanțe nocive precum ozon, monoxid de carbon și dioxid de sulf, proces în urma căruia se emană esențialul oxigen. În mod cert, prezența copacilor în mediul ambient restaurează echilibrul acestuia, viața plantelor și animalelor, precum și întreaga activitate a naturii.

Sunt multe motive pentru care este bine să plantăm copaci!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.