Arafat a mințit! Autospecialele de 4000 și 10000 de litri nu au fost achiziționate!

Vineri, 06 Decembrie 2019București
Sursa Foto: Facebook IGSU

Arafat a mintit  Autospecialele de 4000 si 10000 de litri nu au fost achizitionate | imaginea 1 Sfârșitul anului bate la ușă. Undeva prin luna iulie, Arafat trâmbița încercând să facă impresie în fața jurnaliștilor, cum va dota el pompierii cu autospeciale de 4000 și 10000 de litri. Redacția noastră a arătat încă de atunci că din păcate, cuvintele pompoase erau doar minciuni menite să-i mai aducă secretarului de stat câteva apariții glorioase în presă.

Minciunile unui secretar de stat

Să ne reamintim ce spunea Arafat, ÎN LUNA IULIE, cu prilejul inaugurării unui punct de lucru în județul Vrancea: "Inspectoratul General semnează săptămâna asta sau săptămâna viitoare contractele pentru maşinile de răspuns la incendii de 4.000 de litri. Vorbim de aproximativ 300 de maşini, care urmează să intre în dotarea pompierilor din ţară. Licitaţia pentru cele de 10.000 de litri este în curs şi asta va aduce încă aproape 170-200 de maşini. Maşinile de răspuns la incendiile de pădure urmează şi ele să sosească".

Noi întrebăm și acum același lucru: UNDE SUNT?

Cu un subordonat nemijlocit la cârmă, IGSU a devenit paravanul minciunilor lui Arafat

Redacția noastră a adresat IGSU, la data de 29 iulie a.c., 4 întrebări scurte și concise legate de licitațiile de pe SICAP care nu se pliau cu minciunelele lui Arafat:

  1. Dacă IGSU a semnat sau urmează să semneze în perioada 20 iulie - 4 august a.c. contractele pentru maşinile de răspuns la incendii de 4.000 de litri.
  2. Având în vedere situația prezentă pe SICAP precizați stadiul licitațiilor pentru achiziționarea de autospeciale de 4000 de litri, respectiv pentru cele de 10000 de litri.
  3. Când apreciați că vor fi semnate contractele cadru și contractele subsecvente pentru autospecialele de 4000 de litri, respectiv pentru cele de 10000 de litri?
  4. Când vor fi livrate mașinile ca interval de timp, după semnarea documentelor menționate anterior?

Geniile pustii ale IGSU au răspuns acestor grele întrebări, abia la 30 august 2019. Inițial am crezut că specialiștii instituției sunt mai înceți de felul lor și au nevoie de 30 de zile pentru a răspunde pentru că poate nu își găsesc cuvintele. Între timp, redacția noastră a obținut informații din care reiese că răspunsul IGSU a fost doar o minciună mizerabilă menită să acopere minciunile secretarului de stat Raed Arafat.

Licitațiile anulate, minciunile "în derulare"

În răspunsul remis redacției noastre, o adresă oficială care nu avea cum să plece din instituție fără aprobarea inspectorului general, specialiștii IGSU precizează, după 30 de zile: "Pentru lotul nr. 1 "Autopompă cisternă de capacitate medie 4000 litri", procedura de licitație deschisă se află în faza de întocmire a raportului aferent procedurii."

Pentru lotul 2, "Autopompă cisternă de capacitate mărită 10000 litri", strânși cu ușa, onor militarii din IGSU recunoșteau că procedura de atribuire a fost anulată întrucât nu a fost depusă nici o ofertă.

Numărul de înegistrare al documentului prin care ne-a fost remis acest răspuns este: 5737/30.08.2019

Doar că, întâmplător sau nu, la aceeași dată alte documente erau trimise deja către participanții la licitație prin care erau înștiințați că ofertele depuse nu au primit votul de încredere al membrilor comisiei de organizare a licitației. Nu-i așa, domnilor ofițeri, că știți despre ce vorbim?

Într-o astfel de instituție niciun răspuns nu iese fără aprobarea șefului suprem. Șeful suprem al IGSU este generalul Dan Paul Iamandi, subordonatul nemijlocit al doctorului Raed Arafat. Asta este onoare militară, domnule general? Să mințiți cu nerușinare sau să luați de proști jurnaliștii? Până una alta, dacă onoarea militară nu vă spune mare lucru, vă reamintim că vă aflați la conducerea unei insituții finanțate pe bani publici, și nu la volanul mașinuței de curse și când ne mințiți pe noi, mințiți și cititorii noștri care sunt contribuabili la bugetul de stat.

De ce mint reprezentanții IGSU? Poate verifică auditul ministerului de interne...

Cum spuneam, răspunsul trimis redacției noastre, are număr de înregistrare pe data de 30 august. Dar tot pe data de 30 august au primit număr de înregistrare și adresele către firmele participante, ba chiar și Raportul procedurii care nu mai era în deliberare, ci era bine mulțamu-Ți, Doamne, aprobat, întocmit, înregistrat. Pentru aducerea aminte, indicăm numărul acestui document: 76960/30.08.2019. În plus, pe SICAP, licitațiile figurează de asemenea ANULATE încă din data de 30 august.

Carevasăzică, militarii din conducerea IGSU, deși stiau ca Raed Arafat minte legat de achizițiile de autospeciale de stingere, au făcut tot ce le-a stat în putere ca să acopere minciunile acestuia. În loc să își asume militărește situația și să recunoască faptul că șeful lor suprem/nemijlocit, vorbește aiurea doar pentru a-și face imagine, s-au gândit să continue firul minciunilor pentru a-i salva acestuia imaginea. Și vă mai mirați că ministrul de resort afirmă că Raed Arafat s-a axat pe imagine? Din păcate e un mare adevăr, iar pretul acestei imagini a costat mult. Uneori vieți omenești.

MAI a pierdut, la rectificarea bugetară, banii pentru proiecte europene. IGSU o fi având vreun amestec?

Se știe că la rectificarea bugetară MAI a pierdut 1.187,8 milioane lei, per sold. În nota de fundamentare se arată că "diminuarea propusă de către minister este în principal de la proiecte cu finanțare externă nerambursabilă avându-se în vedere gradul de execuție a cheltuielilor, precum și necesarul estimat a se plăti până la finele anului". Având în vedere că la nivelul MAI astfel de proiecte se derulează în principal prin IGSU, or fi având vreun sens "minciunelele" conducerii instituției?

În raportul procedurii 76960/30.08.2019 se arată că valoarea fondurilor alocate pentru autospecialele de 4000 și 10000 de litri era de maxim 250.000.000 euro, în RON undeva la 1.175 milioane. O fi o întâmplare faptul că suma pierdută de MAI seamănă cu suma necheltuită de IGSU pentru achiziția de autospeciale de stingere? Să fi pierdut ministerul bani din cauza unui management deficitar al achizițiilor publice?

Din informațiile noastre, auditul ministerului de resort calcă în aceste zile IGSU, într-un control pe linie de achiziții. Poate verificați și aceste aspecte, domnilor!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.