Pompierii NU protestează alături de Raed Arafat!

Miercuri, 11 Decembrie 2019București
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Pompierii NU protesteaza alaturi de Raed Arafat | imaginea 1 O știre controversată brăzda apele și așa învolburate ale sistemului de urgență din România. În disperarea de a scoate lumea în stradă și de a dovedi încă o dată că sunt alături de cel care le-a oferit avantaje considerabile, o serie de șefi UPU din țară cu câțiva asistenți, unii reprezentanți SAJ, își trâmbițau glorioși într-un comunicat susținerea față de Raed Arafat.

De unde atâta isterie? Pentru că, "tupeistul" Marcel Velea, noul ministru de interne a îndrăznit să vorbească de evaluarea activității lui Raed Arafat. A îndrăznit să pretindă un audit la insituțiile subordonate MAI. Și asta i-a determinat pe unii să sară de fund în sus! Oare de ce, dacă nu au nimic de ascuns?

Comunicatul începe cam așa: "În calitate de profesioniști, care reprezintă principalele servicii medicale de urgență din Romania (Unități pentru Primirea Urgențelor, SMURD și Servicii Publice de Ambulanță), în contextul situației create de afirmațiile referitoare la posibila demitere a domnului dr. Raed Arafat și riscurile care pot deriva de aici..." și ne oprim aici, deoarece restul este deja o mare minciună, pentru că SMURD, conform legii, este o structură 95% militară care nu are drept de protest.

Ce este SMURD? LEGEA spune așa: "Serviciul mobil de urgenţă, reanimare şi descarcerare, denumit în continuare SMURD - unitatea de intervenţie publică integrată, de importanţă strategică, fără personalitate juridică, având în structura sa echipe integrate de reanimare, specializate în acordarea asistenţei medicale şi tehnice de urgenţă, precum şi echipe cu personal paramedical, specializat în acordarea primului ajutor calificat. SMURD funcţionează în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă, având ca operator aerian structurile de aviaţie ale Ministerului Afacerilor Interne, în colaborare cu spitalele judeţene, regionale şi cu autorităţile publice locale.

Deci SMURD este în subordinea ISU-urilor, deci compus 100% (cu mici excepții în anumite județe) din MILITARI, care, conform Statutului cadrelor militare NU au drept de PROTEST. Parcă așa le și spunea distinsul Raed Arafat când se plângeau bieții de neplata orelor suplimentare. Parcă tot Raed Arafat le spunea la convocări și videoconferințe că sunt militari și nu mai respectă regulamentele militare și îi amenința cu represalii. Ați uitat, domnule doctor?

Dacă sunt militari nu vă puneți aghiotanții să îi amestece și să vorbească și în numele POMPIERILOR MILITARI în comunicate de presă dubioase. Știți foarte bine că marea majoritate nu ar protesta pentru domnia voastră nici dacă ar putea pentru că îi munciți până la epuizare încecând a vă asigura gloria și a părea indispensabil cu SMURD. Iar camarila dumneavoastră roșie cu epoleți, cât timp poartă haina militară trebuie să TACĂ!

Așa că în comunicatul cu pricina se regăsește doar părerea ANGAJAȚILOR SMURD - nu știm care sunt aceia, dar dumneavoastră i-ați împărțit așa în sondaje - pentru că POMPIERII SUNT MILITARI ȘI NU POT PROTESTA NICI MĂCAR PENTRU INTERESELE LOR.

Pentru a fi corecți 100%, trebuie să mai menționăm că printre semnatarii comunicatului SMURD MINUS POMPIERI se mai regăsesc și consilieri ai domnului Raed Arafat din cadrul DSU, precum și reprezentanți DGMUM - adică angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, plătiți de Ministerul Afacerilor Interne. Fără comentarii!

Pe pagina multora din susținătorii lui Raed Arafat au apărut azi imagini cu lozinca: "Cu mintea la pacient, cu inima alături de Raed, cu ochii pe voi!" Nici 2 ș'un sfert nu găsea un slogan mai bun.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.