Pompierii vrânceni au fost ”Salvatori de Sărbători!”

Sâmbătă, 28 Decembrie 2019Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Pompierii vranceni au fost  Salvatori de Sarbatori | imaginea 1 În spiritul Sărbătorilor de iarnă și al tradiției creștine, cadrele și voluntarii Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea s-au mobilizat și în acest an și au reușit să aducă un strop de bucurie și o mângâiere unor familii greu încercate de un destin nedrept.

Misiunea de a salva sărbătorile semenilor aflați în situații dificile a fost posibilă ca urmare a unei campanii de donare de sânge în urma căreia tichetele valorice au fost direcționate cazurilor sociale, precum și a contribuției benevole a celor care au dorit să ajute cu sume de bani, jucării, haine sau bunuri materiale.

Patru familii din județ trăiesc anul acesta magia sărbătorilor datorită salvatorilor vrânceni. Prima familie căreia i-au alinat suferința a fost o familie din Focșani, cu doi copii imobilizați la pat din cauza unei boli necruțătoare. Aceștia sunt îngrijiți de bunică, după ce mama s-a alăturat cetei de îngeri, în urma cu câteva luni. Cu toate greutățile întâmpinate, aceștia au avut puterea să îi primească cu voie bună și să se bucure de darurile oferite.

Au poposit apoi pentru a aduce o rază de speranță la alte două familii din comuna Ruginești. În primul caz, o mamă rămasă singură după decesul soțului, îngrijește cu greu cei trei copii, iar în al doilea caz, doi părinți se zbat să ofere cele necesare celor cinci copii.

Ultima oprire a fost la o familie din comuna Cârligele unde mama, tata și trei suflete inocente sunt copleșiti de lipsurile și nevoile de zi cu zi.

Au încheiat această serie de acţiuni umanitare cu satisfacţia că au adus un zâmbet pe faţa unor copii care nu mai aveau speranţă să primească vreun dar de Crăciun, că au redat încrederea în mai bine unor oameni împovărați de griji și că i-au făcut fericiți pe cei necăjiți. Anul acesta au fost ”Salvatori de Sărbători!”.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.