Un ministru curajos, Marcel Vela: Raed Arafat s-a axat pe imagine

Miercuri, 04 Decembrie 2019București

Un ministru curajos  Marcel Vela  Raed Arafat s a axat pe imagine | imaginea 1 Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, în seara zilei de marți, 3 decembrie 2019, în direct la Realitatea PLUS, în emisiunea Legile Puterii, moderată de Denise Rifai, că Raed Arafat s-a axat pe imagine în activitatea desfășurată. Ministrul a făcut această afirmație răspunzând la întrebări incomode ce vizau eșecurile grave în gestionarea diverselor situații de urgență precum Siutghiol, Apuseni, Caracal, Timișoara, Colectiv etc.

Deși inițial ușor ezitant, referindu-se la conducerea instituțiilor implicate în gestionarea situațiilor de urgență care s-a axat mai mult pe a-și face imagine, Vela a admis că este vorba (și) de Raed Arafat. Noi am spune că este vorba în primul rând de Raed Arafat, întrucât secretarul de stat în discuție este un însetat de lumina reflectoarelor, atunci când faptele angajaților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență atrag recunoștința și încrederea populației. Când însă eșecurile datorate orgoliului nemărginit ies la iveală, și lingușelile camarilei sunt înlocuite de nemulțumirea populației, Arafat a învățat să-și sacrifice subordonații, ofițeri ISU, scoțându-i la interval pe post de carne de tun - vezi Colectiv.

Vela a mai declarat că în prezent structurile din cadrul ministerului sunt auditate și urmează să i se prezinte o evaluare a activității acestora.

După foarte mulți ani, Marcel Vela este primul ministru care are curajul să își exprime public nemulțumirea vizavi de modul în care Raed Arafat gestionează sistemul situațiilor de urgență. Dat fiind faptul că pentru a-și păstra monopolul, Arafat a recurs deseori la a provoca un circ mediatic, miniștrii de resort au preferat să închidă ochii. Din păcate, eșecurile în gestionarea situațiilor de urgență, dar mai ales aroganța ajunsă la apogeu după Colectiv i-au atras lui Arafat multe critici în ultimii ani. De asemenea, implicarea fără echivoc în campania electorală alături de PSD i-a scăzut considerabil credibilitatea în rândul populației.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.