Întâlnire a partenerilor români și bulgari în cadrul unui proiect transfrontalier
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi
Joi, 16 ianuarie, a.c., în municipiul Călărași se desfășoară o nouă întâlnire a partenerilor români și bulgari în cadrul proiectului transfrontalier “Managementul eficient al situațiilor de urgență în regiunea transfrontalieră
Călărași-Veliko Tarnovo; e-MS Ro -Bg 481.
Proiectul RO BG 481: Managementul eficient al situațiilor de urgență în regiunea transfrontalieră Călărași - Veliko Tarnovo este desfășurat cu următorii parteneri:
- Partener Lider: Consiliul Județean Călărași
- Partener 2: Municipalitatea Pavlikeni, Regiunea Veliko-Tarnovo, Bulgaria
- Partener 3: Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași ”General de Brigadă Barbu Pârăianu”
Valoare totală: 949 799.45 Euro
- Valoare eligibila Partener Lider: 364 024.14 Euro
- Valoare eligibila Partener 2: 472 789.91 Euro
- Valoare eligibila Partener 3: 112 985.40 Euro
Activități în derulare:
- BG - consolidarea malurilor râurilor din Pavlikeni: lucrări de reparație și reabilitare pentru îmbunătățirea conductivității albiei râurilor MIhalska și Lomya.
- RO - achiziționarea de echipamente de intervenție specializate: autovehicul pe șenile cu remorcă, în valoare de 300000 euro, cu capacitate de rulare atât pe drumuri publice, cât și pe teren accidentat (teren mlăștinos, canale de irigații, vaduri etc.) și în situații meteo periculoase (zăpezi abundente, viscol) - pentru ISU Călărași.
Un vehicul de teren echipat cu camere de vizibilitate redusă (infraroșu sau termic) - va fi utilizat pentru a interveni în situații de urgență atât pentru salvarea oamenilor, cât și pentru animale și poate fi folosit cu ușurință pentru observarea caselor, asigurarea și limitarea infracțiunilor contra proprietății; bărci echipate cu camere cu vizibilitate redusă (camera infraroșu sau termică) pentru intervenție și pază în zonele inundate, asigurând astfel accesul din apă; stație de lucru cu hartă GPS și aplicație pentru maparea zonelor de inundații sau de incendiu, care vor servi și pentru monitorizarea zonelor de intervenție în timp real și a intervenției personalului – pentru IJJ Călărași.
Vor fi organizate exerciții comune și vor fi elaborate și semnate parteneriate comune de către ambele regiuni. Rezultatele proiectului vor contribui la o mai bună protecție a populației, în situații de urgență, prin acțiuni de prevenire și intervenție, iar numărul populației care va beneficia va fi de peste 300.000 de persoane.
Galerie imagini
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.