Ministrul Vela răspunde ferm acuzațiilor susținătorilor lui Arafat: NU a fost colaborator al Securității!
Sursa Foto: MAI
Cum spuneam la finalul anului trecut, anul 2020 se anunță a fi unul fierbinte. Ministrul Marcel Vela a încheiat anul “îndrăznind” să îi arate secretarului de stat Raed Arafat că locul său este în slujba cetățenilor români,
că poartă responsabilitatea insucceselor sistemului pe care se laudă că îl conduce atunci când totul merge bine dar de care se dezice ori de câte ori lucrurile merg prost.
Secretarul de stat din MAI = un subordonat oarecare al ministrului de interne
Unii chibiți ai stăpânului situațiilor de urgență s-au arătat revoltați de cutezanța lui Vela de a da ordine unui secretar de stat. Păi, un ministru, cam așa își desfășoară activitatea, dând ordine. La fel cum un director sau un manager trasează sarcini subordonaților săi. Dar, deh, pentru ceata de pițigoi ai lui Arafat verbul a ordona și Raed Arafat nu stau bine în aceeași propoziție. Cel puțin nu dacă Arafat e cel căruia i se ordonă. Unde mai pui că sunt generali care sar în picioare, bâțâindu-se de pe un picior pe altul de emoție doar când îi sună Măria Sa. Și totuși, în realitate, secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne este doar un subordonat oarecare al ministrului de interne. Un subordonat care de obicei pleacă împreună cu ministrul în ale cărui grații se scălda. Dacă nu din alte motive, din bun simț. Desigur, Arafat, în calitatea sa de superman al națiunii române care a reușit să inducă în rândul populației cu intelect limitat sau lipsă de dorință de a cunoaște adevărul, inclusiv ideea că a adus bani de acasă pentru a dezvolta Pompierii, nu avea niciun motiv să plece împreună cu.. Ponta de exemplu.
Despre meritele lui Arafat s-au scris romane. Și am fi ipocriți să nu recunoaștem că ideea inițială de concept SMURD a fost minunată. Cel puțin la modul de intervenție pentru acordarea de prim-ajutor calificat victimelor accidentelor rutiere. Lucrurile însă au degenerat și salvarea de vieți a luat “amploare” acoperind un sector vast care implică servicii de “taxi pentru bețivi”, toaletări de panariții la domiciliu, transport persoane certate cu munca și apa și săpunul, ajutor în caz de hemoroizi, nevralgii dentare și altele asemenea care epuizează resursa umană, încarcă factura de carburant și nu numai, totul pentru a aduce glorie și a genera un cult al personalității ce l-ar face invidios și pe răposatul dictator.
Ceea ce trebuie însă reținut e faptul că, pe vremea drastică a regimului ceaușist, Arafat a reușit să imigreze în România și a stat cuminte la studii, pregătindu-se cu dedicație nu pentru a se întoarce în țara natală unde e plânsul și scrâșnirea dinților și unde semenii săi aveau și au mare nevoie de ajutor, ci pentru a salva poporul român. Admirabil. Doar că procedura de “salvare” a românilor s-a petrecut în confort, pe timp de pace, într-o țară eliberată de dictator și comunism, și care a atras ulterior ca un burete bani europeni. Iar parte din acești bani cheltuiți prin IGSU sunt acum în atenția organelor de control.
Vela “recrutat” de fosta Securitate în aceeași perioadă cu generalul Dan Paul Iamandi
Și dacă tot vorbim de perioada comunistă care, deși grea pentru români, pentru Raed Arafat a facut din România un loc binecuvântat de refugiu, din prima zi a anului 2020, a apărut în presă o adeverință care susține colaborarea dintre actualul ministru de interne și securitatea regimului comunist. Susținătorii domnului Arafat au răscolit internetul și au găsit adeverința care speră ei e suficient de compromițătoare ca să îl reducă pe Vela la tăcere și sa nu-i mai ardă să îl întrebe pe salvatorul națiunii ce a făcut în ultimii 20 de ani. Poate dacă Vela îl întreba ce a făcut în ultimii 30, sau 40, era mai interesant.
Aceeași adeverință a fost scoasă la interval în urmă cu câțiva ani, cel mai probabil, de adversarii politici din plan local - Caraș Severin - ai lui Marcel Vela. Acum, aceeași hârtiuță care, dacă urmărim atent presa vremii, nu mai știm dacă e veridică au ba, pentru că unii jurnaliști, scriau încă la acea vreme despre o eroare în numele respectivulu Jurcă, recrutatorul a cărui semnătură o purta înscrisul cu pricina. O fi fost Ion, Ioan, Ilie… Cine știe? Hârtiuța spune că ministrul Marcel Vela cică ar fi fost racolat prin 1987…
În aceeași perioadă era “curtat” de securitate și șeful pompierilor, generalul Dan Paul Iamandi, subordonatul nemijlocit al doctorului Raed Arafat. O adeverință publicată pe siteul cnsas.ro atestă că a fost racolat de organele de contrainformații militare (vestitul 2 ș’un sfert) încă de pe vremea când era militar în termen. Dar, poate pentru că era prea inocent, sau cei de la securitate i-au identificat greșit potențialul, cum l-au racolat, așa l-au și eliberat, în 1988. Se știe însă că fosta securitate nu a avut doar colaboratori care au semnat un angajament. Tocmai asta era atât de odios la vechiul regim, că unii nu își asumau un angajament, dar își turnau de zor vecinii, colegii, neamurile, ce puteau și ei. Generalul Iamandi se pare că a fost incompatibil cu cerințele fostei securități. În urma sa a rămas doar fișa de recrutat, abandonat ulterior. Ministrul Vela pare să nu fi fost la fel de norocos… cel puțin așa vor susținătorii lui Raed Arafat, să credem. Dar…
Marcel Vela nu a fost colaborator al fostei Securități!
Cu puțin timp în urmă, Marcel Vela a publicat pe contul său de Facebook adeverința care atestă faptul că nu a fost colaborator al fostei Securități. “Observ că în aceste zile este o efervescență crescută a atacurilor la adresa mea, deranjând probabil prea tare lumea ,,băieților deștepți” din zona Ministerului Afacerilor Interne. Să nu uităm că MAI are un buget total de aproximativ 4 miliarde de euro și un ministru nou, venit din provincie, fără să știe hațișurile și conexiunile tridimensionale din aceasta zonă, deranjează foarte multe persoane. Revenim la ultimul atac, cel cu securitatea, o ciorbă reîncalzită cu fluturașii împrăștiați în campania electorală din anul 2000, pentru care SRI a dat la vremea respectivă comunicat că sunt falși. Pentru curioși și conturile false de pe Fbk, afișez mai jos corespondența din 2001 și Decizia CNSAS din 2007. Totodată, amintesc că s-au verificat arhivele și în anul 2019, iar concluziile CNSAS sunt publicate acum pe site-ul www.cnsas.ro la rubrica ,,Menținere Decizii”. În rest, să auzim numai de bine și vă doresc un An Nou fericit, tuturor! La mulți ani frumoși!” - a scris ministrul de interne, Marcel Vela.
Galerie imagini
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.