Un an dificil, cu 12387 situații de urgență

Sâmbătă, 25 Ianuarie 2020Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Un an dificil  cu 12387 situatii de urgenta | imaginea 1 În anul 2019, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman a desfășurat permanent activități orientate spre siguranța cetățenilor, pe cele două componente specifice, prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Pe linie operativă, pompierii militari teleormăneni au fost alături de cetățeni la un număr de 12387 situații de urgență, cele mai multe evenimente fiind reprezentate de incendii (420), incendii de vegetație uscată și miriște (1406 situații), acordarea primului ajutor calificat (8579 S.M.U.R.D.), descarcerare și asistență medicală (64 de cazuri), alte intervenții de salvare (1680) și inundații/fenomene meteorologice periculoase (119 evenimente).

Pe timpul desfășurării acestor misiuni, personalul unității noastre a reușit să salveze 72 de persoane, 126 de animale și bunuri materiale de peste 77 milioane de lei.

Acestea sunt câteva dintre datele statistice reliefate în activitatea de marţi, 21 ianuarie, a.c., când Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman și-a prezentat rezultatele obținute în anul 2019.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.