Un fost inspector șef rupe tăcerea: Raed Arafat minte când spune că nu se amestecă în achizițiile efectuate de IGSU!

Luni, 20 Ianuarie 2020București

Un fost inspector șef rupe tăcerea: Raed Arafat minte când spune că nu se amestecă în achizițiile efectuate de IGSU | imaginea 1 Secretarul de stat Raed Arafat, șeful nemijlocit al oricărui ofițer care ar îndrăzni vreodată să viseze la funcția de inspector general, a afirmat în neumărate rânduri că domnia sa nu are nimic de-a face cu achizițiile efectuate de IGSU pe bani publici sau pe fonduri europene.

Un colonel acuză!

Ipocrizia secretarului de stat a stârnit deseori indignarea celor care au avut "onoarea" de a lucra cu dânsul, unii și-au manifestat-o vehement, alții mai în surdină. Iată însă că un fost inspector șef, colonelul în rezervă Emil Apostol, a avut curajul de a publica pe pagina personală de Facebook documente care arată implicarea lui Raed Arafat în achizițiile efectuate de IGSU. Emil Apostol, fost inspector șef al ISU Giurgiu, cunoscut drept un personaj "incomod" și vocal, este omul care a reconstruit din temelii ISU Giurgiu în cei 7 ani cât a fost inspector șef în această instituție. La nivelul anului 2011 ISU Giurgiu era un inspectorat pe butuci în care pompierii își desfășurau activitatea în condiții de muncă înfiorătoare. Când a ieșit la pensie, scârbit de promovarea pe criterii de non-valoare din sistem, Apostol a lăsat ISU Giurgiu renăscut, un inspectorat pus la punct cu unități noi, la standarde europene și tehnică pe măsură.

Apostol, referindu-se la Arafat, scrie pe pagina sa de Facebook: "El nu are nicio treaba cu licitatiile. Nu face caiete de sarcini, nu face specificatii tehnice, nu face nimic, nu stie nimic, nu raspunde de nimic. DAR... Ce nu spune dl Arafat, sa-i spunem MINCIUNA prin omisiune, este ca domnia sa este RESPONSABIL de activitate fiind desemnat prin OUG 74/2017 sa raspunda de coordonarea achizitiilor si receptia autospecialelor."

Colonelul (r) Apostol Emil îi atrage atenția lui Arafat că nu poate afirma că nu are nicio treabă cu achizițiile și că sunt destui martori care știu că acestuia îi erau prezentate caietele de sarcini ale achizițiilor desfășurate prin IGSU iar secretarul de stat chiar efectua "corecturile" de rigoare, sau ajustările, după bunul plac. Sau interes. "Pai se poate boss, sa uiti sa spui toate astea. Sa uiti cum ti se trimiteau caietele de sarcini, la corectat, ca sunt destui martori si stii asta."

OUG 74/2017 dixit: Arafat este responsabil de coordonarea tuturor activităţilor care privesc finanţarea, derularea procedurilor de achiziţie şi livrarea autospecialelor şi ambulanţelor

Raed Arafat este desemnat să răspundă de coordonarea achizițiilor și recepția autospecialelor prin OUG Nr.74/2017 (privind desemnarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă ca unitate de achiziţii centralizată pentru achiziţia centralizată de autospeciale/ambulanţe pentru Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, pentru serviciile de ambulanţă judeţene şi pentru Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov să răspundă de coordonarea achizițiilor și recepția autospecialelor).

Dacă ne uităm mai atent, în ordonanța respectivă, la articolul 5 (5) observăm că nimeni nu poate fi mebru al vreunei comisii de redactare a caietelor de sarcini, inclusiv specificaţiile tehnice, aferente procedurii de achiziţie fără a fi nominalizat prin dispoziţie a secretarului de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne, la propunerea IGSU.Același IGSU care se subordonează nemijlocit secretarului de stat. Sic!

Iar articolul 8 din ordonanța menționată pune cireașa pe tort, sau bomboana pe colivă, după preferințe, cică: "Se desemnează secretarul de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne, responsabil de coordonarea tuturor activităţilor care privesc finanţarea, derularea procedurilor de achiziţie şi livrarea autospecialelor şi ambulanţelor". Ete scârț! Păi, se poate, domnule Arafat? Nu cunoașteți legea? Sau nu o cunoașteți decât atunci când nu vreți să vă asumați responsabilitatea propriilor fapte?

Un fost inspector sef rupe tacerea  Raed Arafat minte cand spune ca nu se amesteca in achizitiile efectuate de IGSU | imaginea 4

Semnătura lui Arafat pe caietele de sarcini. Amnezic sau mincinos?

Colonelul (r) Emil Apostol atașează în postarea sa o filă a unui caiet de sarcini pe care, apare semnătura secretarului de stat Raed Arafat, alături de cea a inspectorului general de atunci, col.(r) Daniel Dragne. Șef ani buni pe la control și cunoscând valoarea unei semnături, Daniel Dragne, din câte se poate observa din documente, nu a semnat singur caietul de sarcini ci împreună cu secretarul de stat responsabil prin lege de achiziții.

"Un alt lucru pe care "uita" sa il spuna dl ARAFAT in emisiuni este ca tot printr-o ordonanta de urgenta (ca asa ii place dumnealui) si anume OUG1/2014 se infiinteaza o comisie interministeriala de suport tehnic(CIMST) care stabileste tot ce misca in domeniul urgentelor, care comisie, ce sa vezi, e condusa de...RAED ARAFAT. Nu are nicio treaba desi e numit responsabil prin OUG, n-are treaba cu specificatiile, desi SUPRIZE, SURPRIZE, ii gasim SEMNATURA pe Specificatiile tehnice, stabileste NUMARUL SI TIPUL ambulantelor de achizitionat, STABILESTE inclusiv PRETUL DE ACHIZITIE (prin celebrul CIMST condus tot de domnia sa).." - arată Emil Apostol atașând documentul doveditor.

Carevasăzică, deși nu obișnuiește a-și pune semnătura prețioasă pe nimic, Raed Arafat a uitat că a mai avut câte o "scăpare" și a respectat legea. Cu toate că, în general, Arafat acționează fără să lase urme scrise prin instituțiile pe care le coordonează, un modus operandi - cum ar zice o bună prietenă a domnului secretar de stat, care să-i permită când e de adunat imagine să iasă la interval bătându-se cu cărămida în piept, iar când ceva nu merge bine să arunce responsabilitatea asupra fraierilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.