Studenţi-pompieri în practică la ISU Mehedinţi

Marți, 18 Februarie 2020Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Studenti pompieri in practica la ISU Mehedinti | imaginea 1 În săptămâna 10 - 16 februarie, a.c., la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi şi-au început stagiul de practică şase studenţi ai Facultăţii de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza”.

Viitorii pompieri îşi desfăşoară activitatea sub îndrumarea a doi ofiţeri mehedinţeni, desemnaţi tutori profesionali. Patru dintre aceştia – studenţi în anii I, II şi III de studiu, vor fi coordonaţi de un tutore din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin şi vor desfăşura un stagiu de practică operativă în subunitate, alţi doi, aflaţi în anul IV de studiu, vor efectua un stagiu de practică de prevenire sub egida unui ofiţer din cadrul Inspecţiei de Prevenire.

Studenţii aflaţi în primul an pot încadra funcţia de servant, cei din anii II şi III funcţiile de comandant de echipaj, respectiv şef gardă de intervenţie, iar studenţii din anul IV funcţia de inspector de prevenire. Exceptând servantul, aceştia vor dubla persoana aflată pe funcţie, sprijinind-o în îndeplinirea atribuţiilor.

Prin parcurgerea orelor de practică, studenţii îşi vor îmbunătăţi cunoştinţele şi abilităţile, urmând a desfăşura misiuni alături de pompierii profesionişti şi de a participa la intervenţii, sub stricta şi directa coordonare a tutorelui.

Practica este o disciplină obligatorie, care urmăreşte consolidarea elementelor de competenţă: cunoştinte, deprinderi şi atitudini, ce se va încheia în data de 6 martie, a.c., cu o apreciere însoţită de un raport de evaluare.

Studenti pompieri in practica la ISU Mehedinti | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.