Iulian Rotariu porneşte spre o nouă provocare - ultramaratonul „Ultra Asia Race” Vietnam!

Duminică, 08 Martie 2020Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Iulian Rotariu porneste spre o noua provocare   ultramaratonul  Ultra Asia Race  Vietnam | imaginea 1 Miercuri, 4 martie, a.c., plt. adj. Iulian Rotariu a pornit spre o nouă provocare - ultramaratonul „Ultra Asia Race” Vietnam! Peste 3000 de km în zece ultramaratoane și câte 150 de km săptămânal în pregătire, în cinci ani, pare extrem de mult și pentru cei mai experimentați alergători. Nu și pentru plutonierul adjutant Iulian Rotariu, pompierul botoșănean care pare de neoprit.

Deși a simțit frigul la minus 40 de grade în Antarctica și căldura la plus 48 de grade în deșerturile Gobi (China), Sahara (Africa), Atacama (Chile) și Australia, a cunoscut sălbăticia din deșerturile Calahari (Namibia), Patagonia și Mozambic, Iulian continuă să-și testeze limitele și la alte curse extreme.

În perioada 09 – 12 martie, a.c., subofițerul va participa la ultramaratonul „Ultra Asia Race”, în Vietnam. Organizată de Canal Aventure, competiția îi va da prilejul să alerge prin junglă, plantații de orez și pe vârfurile munților vietnamezi. Pe parcursul celor patru etape, însumând 160 de km și 13.000 de metri diferență de nivel, se va confrunta cu umiditate mare, zone neîmblânzite și diferențe de fus orar, pe lângă alți 17 dintre cei mai puternici ultramaratoniști din lume.

La fel ca și celelalte ultramaratoane, această cursă va fi tot autosusţinută, participanții urmând să-şi poarte echipamentul şi hrana într-un rucsac.

Subofiţer operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, plt. adj. Iulian Rotariu a participat la mai multe competiţii de anduranţă. El s-a făcut remarcat după ce în iunie 2016 a reuşit să se claseze pe locul I la categoria lui de vârstă la „Gobi March” desfăşurat în China. Patru luni mai târziu el a egalat performanţa la ultramaratonul „Atacama Crossing”, desfăşurat în Chile.

Iulian Rotariu porneste spre o noua provocare   ultramaratonul  Ultra Asia Race  Vietnam | imaginea 2

În mai 2017 el a participat şi la „Sahara Race” organizat în Namibia, unde s-a clasat din nou pe locul I la categoria lui de vârstă şi locul IV la general, situaţia repetându-se în noiembrie 2017, când a participat la „Roving Race” derulat în Patagonia, Argentina. În decembrie 2018, Iulian Rotariu s-a clasat al doilea în „The Last Deserts” Antarctica. În 2019, în Australia, nu numai că a reuşit să se claseze pe locul I la ultramaratonul „The Track” după 522 de km, dar și să stabilească un record al întrecerii, obţinând un timp cu șapte ore mai bun decât câştigătorul competiţiei din 2017.

În luna noiembrie 2019, în competiția „Ultra Africa Race” din Mozambic, Iulian și-a consolidat poziția de lider al ultramaratoanelor organizate de Canal Aventure, anul trecut.

Fără să fie sportiv de performanţă şi fără să fie legitimat la vreun club, plt. adj. Iulian Rotariu a început să alerge în urmă cu aproape 12 ani, când a ajuns la spital cu fiul său şi, pentru a-şi consuma stresul, a început să alerge în jurul spitalului. Ulterior, el a început să participe la concursurile organizate de Ministerul Afacerilor Interne, reprezentând Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoşani. După numai câteva curse, reprezentanţii Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism l-au rugat să-i reprezinte în competiţii, iar din acel moment a început să participe la cursele internaţionale, încercând să dovedească tuturor că limitele pot fi depăşite.

Și de această dată, Iulian va alerga în scop caritabil, încercând să sprijine în acest mod activitatea Asociaţiei Părinţilor Copiilor cu Autism Botoşani.

Colegii de la ISU Botoşani îi transmit gânduri bune care să-l însoțească oriunde ar fi! Picioare de fier! Le-a demonstrat, voință de neclintit are! Este campionul inimilor, îngerul păzitor al copiilor cu autism și cel mai iubit pompier român!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.