Șase pompieri suspecți de Coronavirus după ce au transportat la spital un pacient contact cu rezervistul MAI!

Miercuri, 11 Martie 2020București

Foto cu caracter ilustrativ Șase pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dealul Spirii" București-Ilfov se află izolați în carantină după ce au intrat în contact în noaptea trecută cu un pacient ce prezenta simptome respiratorii și care a fost preluat de echipajul de prim-ajutor calificat și transportat la spital.

"Izolați" în mașină, apoi plimbați de la o subunitate la alta

Pompierii militari nu au știut că pacientul este infectat cu COVID-19, acesta mărturisind de abia ulterior, la spital, faptul că ar fi fost plecat în Israel în același grup în care s-a aflat și pensionarul MAI care a "infectat" Gerota.

Militarii provin de la Detașamentul 13 Septembrie și de la Detașamentul Mihai Vodă. După ce s-a aflat că există suspiciunea ca pacientul să fi fost infectat, pompierii din echipajul care l-a transportat la spital au fost anunțați și chemați la unitate și bineînțeles scoși de pe tură. Astfel militarii, la ordin, au stat închiși în autospeciala de prim ajutor, în fața unității vreo 4 ore, până dimineața. Interesante măsuri urgente, eficiente. Noroc că erau militari, că de erau români veniți din Italia o încurcau superiorii lor.

Dimineață, ca în filmele de comedie, posibilii virusați au fost duși la Detașamentul Pieptănari și "carantinați" acolo într-un soi de spațiu amenajat pe repede înainte. Surse neoficiale dar sigure susțin că în această seară ei ar fi fost transportați pentru a fi carantinați, cel mai probabil la Poligonul Pompierilor de la Cățelu, unde, de altfel, se află și colegii lor de la Detașamentul Mihai Vodă.

IGSU, DSU, MAI - TĂCERE TOTALĂ

Cu toate acestea, IGSU tace. DSU tace. MAI tace. Iar doctorul Arafat din Grupul de Comunicare Strategică are atât de multe de comunicat încât a uitat să vorbească și despre acești salvatori, ei regăsindu-se în categoria "și alții" aflați în carantină.

De ce vă este frică, domnilor? Că ceilalți colegi s-ar putea speria și nu ar mai dori să facă pe moașa medicală? Sau că cineva va observa că nu aveți măști și le dați măști cu țârâita, una pe tură de 12 sau 24 de ore, pe membru de echipaj, când aceastea ar trebui schimbate la 3 ore? Vă e teamă să nu vadă populația că SIGURANȚA SALVATORULUI este doar un concept și că expuneți acești oameni la riscul infectării în timp ce, pe spatele lor, unii, își fac imaginea care îi face atât de infailibili grație naivității unei populații care nu mai gândește? Vă e teamă că cetățenii vor vedea că vă bateți joc de siguranța POMPIERILOR și că atunci când se întâmplă ceva, ascundeți rahatul sub preș sperând să nu pută? Ar da prost în presă să se afle că deși ați reiterat că oamenii pot transmite virusul chiar și asimptomatici, pompierii nu poartă costume de protecție la fiecare caz la care merg, în plină PANDEMIE, pentru că nu au destule, pentru că se fac economii, pentru că nu se sinchisește nimeni să achiziționeze cele necesare. De unde? Geme "amazon-ul", "alibaba" și alte siteuri de oferte de măști, dar probabil nu au specificațiile necesare ca în cazul unor defibrilatoare cu meniu în limbi străine de acum câțiva ani.

Rușine, domnule ministru Vela! Vă ascundeți în spatele unui Grup de Comunicare și nu vă protejați oamenii! Ca și pompierii sunt și polițiștii. NU au măști, NU au echipamente. Și jandarmii. Și polițiștii de frontieră! Vă veți trezi când? Când vă vor cădea oamenii pe capete? Când tot MAI-ul va fi un cuib de viruși? Nu ajunge Gerota?

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.