Dotări pentru instituțiile din prima linie de luptă împotriva coronavirus

Miercuri, 01 Aprilie 2020Satu Mare
Sursa Foto: Facebook ISU Satu Mare

Dotari pentru institutiile din prima linie de lupta impotriva coronavirus | imaginea 1 Instituțiilor din județul Satu Mare, implicate în gestionarea situațiilor de urgență generate de pandemia SARS - CoV-2, le-au fost repartizate și distribuite, în perioada 16 - 27 martie, a.c., noi echipamente de protecție.

Astfel, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, în județ au ajuns:

  • 400 de măști tip FFp3,
  • 1525 măști FFp2,
  • 1755 combinezoane medicale,
  • 30 de litri diferite tipuri de dezinfectant.

Echipamentele au fost repartizate Serviciului Județean de Ambulanță Satu Mare, Direcției de Sănătate Publică a Județului Satu Mare, Spitalului de Boli Infecțioase Satu Mare, Unității de Primiri Urgențe Satu Mare, Spitalului Orășenesc Negrești Oaș și Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” al județului Satu Mare.

Echipamentele de protecție sunt destinate personalului medical și non-medical, care asigură asistență medicală de specialitate, primul ajutor și transportul în faza prespitalicească, transferul interclinic, respectiv transportul pe traseele stabilite până la centrele de carantină a pacienților suspecți ori confirmați.

De asemenea, în folosința ISU Satu Mare au intrat 20 seturi de echipament individual de protecție, de nivel mediu, compuse din vizieră, mănuși, ochelari și cizme. Aceste echipamente vor fi folosite de cadrele ce vor asigura activitatea de transport specializat a persoanelor suspecte sau confirmate de a fi infectate cu noul tip de coronavirus.

Transportul și distribuția materialelor au fost executate de Detașamentul de Pompieri Satu Mare.

Dotari pentru institutiile din prima linie de lupta impotriva coronavirus | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.