Echipamentele de protecție au ajuns şi în judeţul Călăraşi

Joi, 02 Aprilie 2020Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Echipamentele de protectie au ajuns si in judetul Calarasi | imaginea 1 În județul Călăraşi au ajuns vineri, 27 martie, a.c., materiale de protecţie, combinezoane de protecție, măşti FFP 2 şi FFP 3, dezinfectant de nivel înalt al suprafețelor și al instrumentarului. Aceste echipamente de protecție vor ajunge la personalul din județul Călăraşi, medical și non-medical, care asigură asistență medicală de specialitate, primul ajutor și transportul în faza prespitalicească, transferul interclinic, respectiv transportul pe traseele stabilite până la centrele de carantină al pacienților suspecți ori confirmați.

Echipamentele au fost aduse cu o aeronavă NATO din Coreea de Sud în cursul zilei anterioare, iar distribuirea se va face, în funcție de nevoi, către personalul medical și echipajele operative ale Ministerului Afacerilor Interne.

Materialele de protecție au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și I.G.S.U. având în vedere contagiozitatea extrem de înaltă a virusului COVID – 19, care nu poate fi ținută sub control în lipsa acestora.

Astfel, intră în folosința instituțiilor din județul Călăraşi, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului tip de coronavirus, noi echipamente de protecție: combinezoane, măști tip FFP 2, măști FFP 3, costume de protecție și mănuși.

Echipamentele sunt primite din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și sunt repartizate instituţiilor al căror personal au contact direct cu persoanele suspecte sau confirmate.

De asemenea, în folosința ISU „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intrat mai multe seturi de echipament individual de protecție, de nivel mediu, compuse din cască cu vizor, mănuși, ochelari și cizme. Aceste echipamente vor fi folosite de cadrele care vor asigura activitatea de transport specializat al persoanelor confirmate sau suspicionate de a fi infectate cu noul tip de coronavirus.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.