"Indiferent de situație, eu voi merge până la capăt!"

Vineri, 03 Aprilie 2020Gorj
Sursa Foto: Facebook ISU Gorj

Indiferent de situatie  eu voi merge pana la capat | imaginea 1 Deunăzi, o jurnalistă de la un post național de televiziune a vrut să facă un reportaj cu unul dintre pompierii care a fost și este în prima linie a luptei cu virusul care a pus la încercare o lume întreagă. A fost ales Șerban Daniel, pompierul care a făcut parte din echipajul SMURD care a intervenit în noaptea de 25 spre 26 februarie, a.c., atât pentru prelevarea de probe, cât și pentru transportul primului pacient confirmat ca purtător al Covid-19. Colegii îi spun Șoni!

Din noaptea aceea și până acum au urmat pentru Șoni și alte intervenții la persoane suspecte de infecție cu Covid-19 sau confirmate de infecție cu Covid-19. Nu a fost pregătit înaintea interviului pentru că nu a existat timpul necesar, dar exista încrederea că Șoni se va descurca. Interviul a început cu întrebări simple despre cum a gestionat situația, având în vedere faptul că în județul Gorj a fost primul caz confirmat de infecție cu Covid-19.

Spre finalul interviului, doamna care a realizat interviul i-a pus lui Șoni o întrebare la care nu se așteptau nici colegii și, cu siguranță, nici Șoni: “Ai simțit vreodată teamă, te-ai gândit vreodată să renunți?” Cu toate că știau răspunsul, erau cu toții cu ochii ațintiți spre Șoni pentru că nu știau cum o să răspundă și, fiind vorba despre un post național, răspunsul lui ajungea, inevitabil, la foarte mulți oameni!

Șoni n-a stat nicio secundă pe gânduri și, ca și când întrebarea l-ar fi jignit, a dat un răspuns cât se poate de prompt: “Nu, nu mi-a fost frică niciodată, asta e meseria mea și nu voi da bir cu fugiții niciodată! Indiferent de situație, eu voi merge până la capăt! Chiar dacă o să fiu nevoit să plec ultimul!”

Fiecare dintre ei aveau același răspuns în subconștient, dar felul în care l-a spus Șoni te face să tresari și să ți se facă pielea “de găină”! A răspuns din suflet, așa cum ar fi făcut-o oricare dintre colegii lui!

Răspunsul lui Șoni este, cu certitudine, unul dintre motivele pentru care oamenii se bazează pe pompieri, au încredere în ei și pentru care știu că, atunci când vor avea nevoie de ajutorul lor, ei vor fi la datorie!

Bravo, Șoni! Bravo, tuturor celor care, în contextul epidemiologic actual, sunt în prima linie!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.