Materiale de protecţie pentru personalul aflat în prima linie

Vineri, 03 Aprilie 2020Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Materiale de protectie pentru personalul aflat in prima linie | imaginea 1 ISU Mehedinți a asigurat transportul și distribuirea materialelor de protecție pentru personalul aflat în prima linie, care luptă pentru împiedicarea răspândirii virusului COVID-19.

Astfel, în perioada, 13 – 28 martie, a.c., Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Drobeta” al județului Mehedinți i-au fost încredințate, spre a fi distribuite: 3080 de combinezoane, 3575 măști de protecție ffp2 și ffp3, 1200 perechi de mănuși de protecție sterile, dar și 30 de litri de dezinfectant de nivel înalt, pentru suprafețe și instrumentar medical.

Aceste materiale și echipamente de protecție au fost distribuite, conform repartizării stabilite la nivel național de comandantul acțiunii, instituțiilor implicate în gestionarea situațiilor de urgență generate de pandemia COVID-19: Serviciului de Ambulanță Județean Mehedinți, Direcției de Sănătate Publică, Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Drobeta Turnu Severin, Spitalului municipal Orșova, dar și Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Drobeta” al județului Mehedinți.

Echipamentele de protecție sunt destinate personalului medical și non-medical, care asigură asistență medicală de specialitate, primul ajutor și transportul în faza prespitalicească, transferul interclinic, respectiv transportul pe traseele stabilite până la centrele de carantină a pacienților suspecți ori confirmați.

Acestea au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în România, ISU Mehedinți asigurând transportul și distribuția acestora.

Pe durata stării de urgență, la nivelul județului Mehedinți, comanda operațională a activității de asistență medicală prespitalicească și prim-ajutor calificat, organizată la nivelul serviciului de ambulanță și inspectoratului pentru situații de urgență, este asigurată de inspectorul-șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Drobeta” al județului Mehedinți, sau înlocuitorul legal al acestuia.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.