Nu vor renunţa şi nu vor da niciun pas înapoi!

Vineri, 03 Aprilie 2020Arad
Sursa Foto: Facebook ISU Arad

Nu vor renunta si nu vor da niciun pas inapoi | imaginea 1 Ei, cei din linia întâi, au învățat să stăpânească frica cum stăpânesc focul. Ei nu vor renunța și nu vor da niciun pas înapoi! Zilele și nopțile astea, colegii de la ISU Arad au stat aproape tot timpul lângă băieții de la intervenție și pe platou, şi pe teren.

De-a lungul timpului, au fost alături de ei la sute de intervenții, i-au văzut in situații dificile, au dormit în camioane și au stat în apă, au ieșit din situații care păreau fără ieşire. Sunt curajoși, pregătiți, disciplinați, te poți baza pe ei. Nu vor da niciodată înapoi. Au fost întrebaţi dacă le este frică, dacă nu se simt stăpâni pe situație. Au fost întrebaţi unu, doi, trei, douăzeci...

"Da, ne este frică, dar pentru asta ne-am antrenat, să învățăm să controlăm frica cum am învățat să controlăm focul. Credeți că dacă ne e frică o să facem pasul înapoi? Niciodată. Toți avem familie, copii, părinți, bunici și pentru ei și pentru toți ceilalți trebuie să fim în linia întâi cum zic toți acum, că noi tot timpul am fost în linia întâi" - subofițer operativ la Detașamentul de Pompieri Arad.

Ei, pompierii din linia întâi, sunt obișnuiți cu pericolul, îl simt, îl văd, îl aud. Focul, fumul, apa, acoperișul când se prăbușește, toate astea le pot anticipa, prin antrenament prin experiență. Acum însă se luptă cu un alt fel de inamic, unul nevăzut, un pericol pe care nu îl pot anticipa, pe care nu îl simt, dar de care au învățat în ultimele săptămâni să se protejeze.

Trec printr-o perioadă dificilă, dar ei, pompierii, au mai trecut prin astfel de perioade, la inundații, la zăpezi, la multe intervenții de durată care s-au suprapus peste intervențiile cotidiene care nu sunt puține, dar sunt siguri că vor învinge, cum au învins de fiecare dată.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.