De ziua lor, pompierii cebereniști - bătaia de joc a duo-ului Arafat-Vela! Niciun ban pentru cei care omoară, la propriu, SARS-CoV-2!

Vineri, 15 Mai 2020București
Autor: Ioana Anamaria Ungur
Sursa Foto: Facebook IGSU

De ziua lor  pompierii ceberenisti   bataia de joc a duo ului Arafat Vela  Niciun ban pentru cei care omoara  la propriu  SARS CoV 2 | imaginea 3 15 mai este Ziua Trupelor de Apărare CBRN (Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear). Ziua cebereniștilor, acei mici vrăjitori care au fost cu adevărat în linia I, în lupta cu COVID-19. Pentru că ei au fost cei care, atunci când colegii lor s-au întors de la o intervenție la un pacient suspect sau confirmat cu infecția cu noul Coronavirus, i-au dezbrăcat de combinezoane, i-au decontaminat, dezinfectând totodată și autospeciala cu care s-a efectuat transportul.

Cebereniștii - pază antiCovid pentru colegii lor din linia întâi

Decontaminarea în acest caz, înseamnă la propriu a lupta cu SARS-CoV-2, pentru că scopul final e de a distruge ultima fărâmă din virus pentru ca echipajul și autospeciala să poată fi trimisă din nou, în sigurnață, în linia întâi. Decontaminarea unui echipaj presupune o procedură de durată, câteva ore, extrem de meticuloasă pentru că este foarte important ca și substanțele să aibă concentrația care trebuie, și procedeul în sine să fie efectuat ca la carte, în unități de timp ce trebuiesc respectate pentru a fi siguri de distrugerea inamicului invizibil.

Cebereniști sunt acei pompieri care au în mână, în lupta cu COVID-19, la propriu, viața colegilor lor pompieri-paramedici dar și a pacienților pe care aceștia îi transportă.

Uitați de Arafat și Vela

S-a vorbit mult în ultimele luni de un bonus generos pe care Guvernul prin MINȚILE LUMINATE CARE AU GESTIONAT STAREA DE URGENȚĂ (Arafat, Tătaru, Vela și chiar Iohannis) îl va acorda din fonduri europene, oamenilor din linia întâi.

La vremea bătutului cu cărămida în piept, Arafat și Vela și alții ca ei se lăudau de zor că toată lumea va primi bonusul. Încet, încet, ideea a suferit transformări peste modificări de la cap la coadă. Ba primeau bonusul doar cei care au intrat în contact cu pacient confirmat COVID-19 (deci, dragi pompieri, dacă vreți bani, rugați-vă să crească numărul infectaților, poate, poate, vă pică vreunul la transport), ba șeful direct decidea cine primește bonusul și cine nu, ba sunt bani europeni, ba plătește unitatea când poate și dacă poate. Una peste alta, în toată această mascaradă ieftină, din legislația care prevedea acordarea bonusului neacordat, au fost uitați pompierii ca Armă, fiind amintiți ca "personal paramedical" spre deliciul doctorului care oricum vede totul roșu și îi place a dracu' de tare să facă pe dictatorul. Doar că, "el dottore" a uitat un segment extrem de important: cebereniștii. Ei nu sunt personal paramedical, nu sunt nici moașe militare, și totuși, sunt un sector extrem de important în lupta antiCovid. Foarte adevărat, ei nu intrau în contact cu pacientul infectat, ci intrau în contact direct cu însuși virusul, și, ce credeți, domnilor? Mai trebuiau să îl și extermine ca să redea ambulanțele roșii, funcționale, sistemului.

În ștat, pompierii sunt SUBOFIȚERI OPERATIVI. Pe asta o dreseră unii cu chiu cu vai, și forțând o țâră nota, i-au înghesuit cumva pe paramedicii pompieri pe listele așanumitei "mite pentru doctori" (să nu uităm că măsura bonusului au inventat-o Vela și Arafat când au văzut că medicii le dau cu flit și pleacă pe capete iar constrângerile lor de civili cu aere de militari nu funcționau).

De ziua lor  pompierii ceberenisti   bataia de joc a duo ului Arafat Vela  Niciun ban pentru cei care omoara  la propriu  SARS CoV 2 | imaginea 2

Deschideți buzunarul că vă dau, închideți-l că nu vă mai... dau!

Surpinzător, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, generalul Dan Paul Iamandi, a emis la data de 7 mai 2020 adresa nr. 33886 care prevedea ca, pe lângă așa-zisul personal paramedical "așa cum este definit la art. 92 alin. (2) lit. f) din Legea nr. 95 din 2006 (...) care participă la misiuni de acordare a asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat, inclusiv misiuni de transport a pacienților infectati cu COVID -19" bonusul să fie acordat și unei alte categorii de personal decât cel paramedical "denumit în sensul prezentului ordin personal auxiliar, care participă în mod direct la transportul, echiparea și evaluarea pacienților infectați cu COVID — 19, compus din: • personalul care execută misiuni operative pentru decontaminarea personalului și a echipamentelor individuale de protecție, dispozitivelor medicale și a mijloacelor tehnice utilizate pentru izolarea și transportul persoanelor suspecte sau infectate cu COVID -19, precum și personalul care desfășoară misiuni de deservire/pentru asigurarea funcționări spitalelor mobile/temporare de izolare și tratament".

Mai că era să scăpăm tastatura și să credem că generalul a fost trezit de Coviduț și a învățat valoarea exercitării actului de comandă în sensul protejării soldaților din linia întâi. Câteva zile mai târziu, s-a fâsâit. O altă adresă trimisă de IGSU în teritoriu, preciza indirect că bonusul se acordă DOAR personalului paramedical.

"Cadou" de ziua trupelor CBRN

Fain cadou ați gândit, stimați domni Vela și Arafat, pompierilor militari CBRN, taman în avans de 15 mai - Ziua Trupelor de Apărare CBRN. Domnule doctor Arafat, când v-ați infiltrat ca o căpușă sub pielea pompierilor și când ați marșat și le-ați ademenit comandanții să devină slugile dumneavoastră obediente și când ați inventat ștruțo-cămila IGSU, piața de desfacere pentru afacerile prietenilor dumneavoastră, ați insistat pe specializarea CBRN. Altfel nu puteați cumpăra masinuțe, izolete și alte chestii drăguțe bune pe pandemie. Ați uitat că foloșiți cebereniștii în lupta cu COVID-19? Ați uitat că CBRN nu înseamnă doar achiziții de mașinuțe și izolete, înseamnă în primul rând OAMENI PREGĂTIȚI SĂ LUCREZE CU ELE? Ați văzut cum arată mâinile unui ceberenist după zeci și sute de decontaminări efectuate? Ați încercat să stați 12 ore sau 10 sau măcar 6 în nenorocitul acela de combinezon fără să mâncați, fără să beți sau să mergeți la baie? Știți oare cum fac carotidele unui ceberenist de teamă să nu greșească pentru simplul fapt că știe că o greșeală a lui ar putea costa viața colegilor săi?

Înțelegem dar nu tolerăm ignoranța și neștiința domnului Vela care nu are habar cu ce se mănâncă sistemul de urgență dar s-a trezit ministrul internelor. E drept că nici predecesoarea dumnealui nu era mai brează. Dar lângă fiecare ministru de interne sunteți omiprezent precum un Richelieu, domnule Arafat, văzându-vă interesele și bătând necontenit manșa achizițiilor grase. Demonstrați din nou și din nou că pentru domnia voastră pompierii sunt doar sclavii pe spatele cărora v-ați construit imaginea de Superman. Oricum, "minunat" cadou ați oferit cebereniștilor chiar de ziua lor. Vine din inimă alături cu cele mai sincere urări, nu-i așa?

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.