Detașamentul de sprijin deplasat în Republica Moldova a revenit în România

Marți, 19 Mai 2020Vaslui
Sursa Foto: Facebook ISU Vaslui

Detasamentul de sprijin deplasat in Republica Moldova a revenit in Romania | imaginea 1 Sâmbătă, 16 mai a.c., prin Vama Albița au revenit în țară cei 42 medici și asistenți medicali care în perioada 30 aprilie - 15 mai a.c. au executat o misiune de sprijin în lupta împotriva răspândirii pandemiei de COVID-19 în Republica Moldova.

Medicii și asistenții medicali participanți la această misiune sunt reuniți din mai multe orașe ale țării, activează în cadrul Ministerului Apărării Naționale și al Ministerului Sănătății. Specializările acestora, în Anestezie și Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgență și Medicină Internă, le-au permis desfășurarea activităților de acordare a asistenței medicale, de îngrijire a pacienților diagnosticați cu COVID-19, precum și a celor de instruire a personalului medical din unități sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul.

Deplasarea s-a realizat cu mijloace de transport ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU). De asemenea, IGSU a asigurat și legătura cu autoritățile responsabile din Republica Moldova, precum și asigurarea logistică.

La ceremonia de revenire în România a medicilor și asistenților medicali participanți la această misiune au asistat primul ministru, Ludovic Orban, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, secretarul de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, inspectorul general al I.G.S.U., general de brigadă Dan-Paul Iamandi, prefectul județului Vaslui, Mircea Gologan.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.