Misiune umanitară în Republica Moldova

Sâmbătă, 09 Mai 2020Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook IGSU

Misiune umanitara in Republica Moldova | imaginea 1 Miercuri, 6 mai, a.c., un convoi de 20 de autovehicule cu echipamente de protecție și produse sanitare a plecat către Republica Moldova, în sprijinul echipelor care intervin în lupta împotriva pandemiei generată de Covid-19, în țara vecină.

Ajutorul oferit cetățenilor din Republica Moldova constă în 500.000 de măști de protecție de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2800 cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și aprox. 80.000 l alcool sanitar. Echipamentele de protecție și produsele sanitare au fost achiziționate de Ministerul Sănătății în conformitate cu articolul 15 din Decretul nr.240/14.04.2020, în cadrul efortului comun de combatare a infectării cu noul tip de coronavirus.

Transportul echipamentelor va fi realizat cu camioane aparținând Ministerului Apărării Naționale și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

La plecarea în misiune, cei peste 40 de militari din MApN și IGSU care execută această misiune de transport au fost întâmpinați de premierul României, Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, Șeful Statului Major al Apării, General- locotenent Daniel Petrescu, ministrul Afacerilor Interne, Ion-Marcel Vela, Șeful Departamentui pentru Situații de Urgenţă, dr. Raed Arafat, și inspectorul general al IGSU, General de brigadă Dan-Paul Iamandi.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.