Salvatorii donează pentru viaţă!

Marți, 15 Septembrie 2020Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

Salvatorii doneaza  pentru viata | imaginea 1 În semn de solidaritate față de semenii aflați în suferință, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, împreună cu Institutul Național de Hematologie Trasfuzională, a organizat campania de donare de sânge „SALVATORII DONEAZĂ PENTRU VIAȚĂ”.

Campania s-a desfășurat în perioada 07-11 septembrie a.c., în contextul sărbătoririi Zilei Pompierilor din România. Astfel, sute de pompieri din întreaga țară s-au mobilizat pentru a dona sânge pentru viață.

La această campanie s-au alăturat și peste 50 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș. Aceștia au fost programați în perioada 07-10 septembrie la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara, unde au donat sânge pentru persoanele bolnave care au imperios nevoie de acesta.

Se spune că cineva are nevoie de sânge o dată la 3 secunde și că 60% din populaţie va avea nevoie de sânge la un moment dat al vieţii, cu toate că doar 2% din populaţie donează sânge. Conștientizând această nevoie stringentă a persoanelor bolnave, pompierii timișeni au ales anul acesta să sărbătorească diferit Ziua Armei.

Fiind recunoscuți ca salvatori și eroi la incendii, accidente, calamități naturale și alte zeci de situații, pompierii au ales să fie salvatori de vieți și prin donarea de sânge. Și chiar dacă anul acesta nu pot sărbători alături de cetățeni ziua lor, ei sunt alături de aceștia într-un alt mod – donând și dăruind viață!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.