"Viața din căușul palmei" și salvatorii ei!

Vineri, 20 Noiembrie 2020Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Viata din causul palmei  si salvatorii ei | imaginea 1 Marţi, 17 noiembrie a.c., este ziua ziua micuților care s-au grăbit să vină pe lume, găsind în jur îngeri păzitori! În această zi este vorba și despre "Elena Florentina - viața din căușul palmei" și salvatorii ei!

Iată povestea micuței care s-a născut prematur, asistată de colegii din cadrul Gărzii de Intervenție Ștefănești. Cei care au intervenit la caz au fost plt. maj. Bogdan Beșleagă, plt. maj. Ioan Tîrzioru și plt. maj. Teodor Gafton. Pentru ei, ziua în care au ajutat-o pe fetiță și i-au salvat viața a rămas întotdeauna întipărită în suflet și în minte, chiar dacă s-au scurs de atunci 7 ani.

4 aprilie 2013. După-amiaza, un apel anunța că la 61 de km distanță, la Dămideni, o femeie însărcinată are nevoie de ajutor. Momentul sosirii echipajului SMURD Ștefănești a coincis cu nașterea prematură a unei fetițe. Lângă mamă, două vecine erau panicate. Cu toate că asista la prima naștere, plt. maj. Bogdan Beșleagă a acționat exemplar.

"Când am intrat pe ușă, fetița venea pe lume. Am fost primul care a ținut-o în brațe. Femeile care erau în cameră spuneau că le este frică să pună mâna pe copil. Era atât de micuță că o țineam în ambele palme și încă mai rămânea loc. Nu avea mai mult de două kilograme. Am aspirat-o şi i-am pensat cordonul ombilical. A început să respire și să scâncească", își amintește paramedicul.

Mama și fiica au fost transportate la spital cu ajutorul colegilor de la Serviciul Județean de Ambulanță. La două săptămâni, paramedicul s-a interesat de soarta micuței și medicii i-au transmis că intervenția lui i-a salvat viața pruncului. "Am aplicat tot ceea ce am învățat la cursuri. E o motivație puternică faptul că ajutorul oferit de tine face diferența între viață și moarte. Simți că trebuie să te pregătești continuu", spune cu mândrie salvatorul.

Viața și-a continuat cursul firesc atât pentru salvator, cât și pentru fetița care la naștere cântărea 1.750 grame. Salvatorul și-a împărțit timpul între familie - soție și cei doi băieți - și serviciu. Fetița a crescut.

La aproape șase ani de la acest moment, paramedicul, în vârstă de 31 de ani, a dorit să revadă fetiţa pe care a salvat-o, pe Elena Florentina. Ea și-a întâmpinat salvatorul cu o îmbrățișare de neuitat. "A sărit în brațele lui și l-a îmbrățișat de parcă îl știa de o viață. Cred că s-a creat o legătură între ei, altfel nu îmi explic. Ea nu reacționează așa cu oamenii pe care îi întâlnește prima dată", a povestit mama fetiței, Alina Rotaru, momentul reîntâlnirii.

Elena Florentina mai are doi frați. Sunt crescuți doar de mamă, într-o căsuță sărăcăcioasă. Bogdan simte că poate și vrea să se implice mai mult. Anul trecut, Elena Florentina a sărbătorit Crăciunul alături de salvatorul ei şi familia acestuia!

De Ziua Mondială a Prematurității, pompierii botoşăneni le doresc tuturor copilașilor care au fost grăbiți, curioși, nerăbdători să vină pe lume, iar apoi s-au luptat pentru fiecare clipă, multă sănătate şi putere! La mulţi ani!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.