Acelaşi copil minunat îi aştepta la poartă!

Vineri, 25 Decembrie 2020Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Acelasi copil minunat ii astepta la poarta | imaginea 1 Obişnuia să-şi întrebe des părinţii: „Mami, tati, când mai vin pompierii la mine?”

O mai ştiţi pe Ema? Fetiţa cu părul bălai care stătea cocoţată pe gard şi musai ţinea să le arate pompierilor ce a scris ea pe o coală albă pe care o ţinea în mână! Atunci scria clar pe hârtie: „Stăm în curte!”, aşa a vrut Ema să le arate că apreciază munca lor şi că a înţeles mesajele distribuite de salvatori. Au văzut mesajul ei când era plină stare de urgenţă şi se deplasau în toate localităţile pentru a transmite măsurile de informare preventivă pe timpul pandemiei.

Ema a legat o prietenie cu Dana, colega lor. I-au promis că vor mai veni la ea şi s-au ţinut de cuvânt! Nu i-au spus când! Au vrut să-i facă o surpriză! Suntem în prag de Crăciun şi ei ştiu că Ema a fost fetiţă cuminte, drept pentru care s-au gândit să o viziteze. Le-a spus despre pisoii ei, tot ce fac ei, dar şi despre faptul că unul este mai bolnăvior!

Desigur le-a adus la cunoştinţă şi despre calificativele obţinute la şcoală, cu care se mândreşte! A ţinut să recite două dintre poeziile învăţate anul acesta! Da! Bucuria a fost reciprocă! Sărbători fericite, Ema!

Pompierii militari călărăşeni, alături de colegii de la Crucea Roşie Călăraşi, au adus bucurie mai multor copii şi câtorva bătrâni. În prag de mare sărbătoare s-a desfăşurat campania „Dar din dar!”

O nouă campanie cu caracter umanitar a pompierilor călărășeni, desfăşurată în cooperare cu reprezentanţii Crucii Roşii Călăraşi și-a atins ținta şi i-a încărcat de energie suficient de mult să se gândească la următoarea lor campanie!

Întreaga acţiune a fost făcută cu toată inima și a adus bucurie câtorva dintre semenii cu posibilităţi materiale mai puţine. Pompierii militari din cadrul I.S.U. “Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au dăruit şi de această dată bunuri alimentare (alimente de bază, conserve, dulciuri, fructe şi legume) şi nealimentare (jucării, îmbrăcăminte) mai multor familii nevoiașe din localităţile Independenţa, Vlad Ţepeş, Unirea şi municipiul Călăraşi.

Au primit darurile lor mai mulți copii și persoane vârstnice cu probleme de sănătate şi s-au bucurat să vadă că au reuşit să le însenineze faţa şi să le dea speranţă că Sărbatorile pot fi frumoase chiar şi în aceste condiţii de pandemie!

S-au bucurat să aducă un strop de bucurie și un zâmbet pe fața unor copii și a unor persoane vârstnice aflate în nevoie! Acel “Mulțumesc!” rostit cu tot sufletul de către toţi cei care i-au lăsat să le treacă pragul miercuri, 23 decembrie a.c., şi să le ofere cadouri în pragul Marii Sărbători a Naşterii Domnului, le-a împlinit întreaga zi și le-a dat satisfacția unui gest frumos, nobil, omenesc (în cea mai frumoasă formă a acestui cuvânt)! Imaginile vorbesc de la sine! Sărbători fericite tuturor!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.