Misiune de acordare asistență internațională către Republica Croația

Joi, 31 Decembrie 2020Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Misiune de acordare asistenta internationala catre Republica Croatia | imaginea 1 În data de 29 decembrie a.c., Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Croația pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere că regiunea orașului Petrinja a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 6.2 pe scara Richter, la ora locală 12:19 (13:19 ora României).

Urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis acordarea unui ajutor umanitar extern de urgență, cu titlu gratuit, pentru autoritățile croate.

Delegația României participantă la misiune va fi formată din reprezentanți ai Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (21 persoane) și ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (8 persoane).

Transportul se va asigura în perioada 30.12.2020 – 04.01.2021, cu mijloace auto aparținând IGSU și ANRSPS, iar ajutorul umanitar va consta în bunuri de primă necesitate, respectiv:

  • 14 containere de locuit;
  • 50 corturi;
  • 100 paturi;
  • 100 saltele;
  • 200 saci de dormit.

Convoiul s-a deplasat în data de 31 decembrie a.c., pe ruta Arad-Budapesta-Zagreb, sosire estimativă în punctul de frontieră Letenye-Zelengaj (Ungaria/Croația), aproximativ ora 11.00.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.