Pompierii dâmboviţeni, ajutoarele lui Moş Crăciun

Vineri, 25 Decembrie 2020Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

Pompierii damboviteni  ajutoarele lui Mos Craciun | imaginea 1 Sfintele Sărbători ale Crăciunului aduc an de an şi cea mai mare bucurie a copiilor - sosirea lui Moş Crăciun cu darurile sale mult așteptate.

În acest an, ținând cont de pandemie, pentru a respecta regulile de distanțare socială, Moşul a fost nevoit să renunțe la ajutoarele sale oficiale din nordul îndepărtat. Fiind bun prieten cu pompierii, le-a cerut din nou ajutorul, pentru a îşi duce la bun sfârşit “misiunea”.

Astfel, pompierii dâmboviţeni au devenit ajutoarele lui Moş Crăciun, conducându-l la destinaţiile sale şi ajutându-l să împartă daruri micuţilor, care aşteptau cu nerăbdare sosirea sa. Salvatorii de la Detașamentul Târgoviște au primit două ”misiuni” umanitare, îndeplinite cu succes.

Beneficiarii primei ”misiuni” au fost 14 copii aflați în plasament la Centrul Rezidențial de tip familial Șotânga (al Asociației Română pentru Educație și Dezvoltare - ARED), care au primit pachete cu dulciuri și s-au bucurat alături de vechii lor prieteni, pompierii.

Cea de a doua ”misiune” a vizat o familie sărmană din localitatea Brătești, care a primit din partea pompierilor târgovișteni pechete cu alimente și dulciuri pentru cel mic.

Nici salvatorii de la Detașamentul Moreni nu s-au lăsat mai prejos, fiind însoțiți chiar de Moș Crăciun în două ”misiuni”, ambele cu destinația în cartierul Țuicani din municipiul Moreni. Moșul împreună cu ajutoarele sale, pompierii morenari, au dăruit pachete cu alimente și dulciuri la două familii cu situații materiale precare, iar micuții au primit în plus și mult așteptatele jucării.

A devenit o tradiţie, ca în fiecare an, în ajunul marii Sărbători creştine a Naşterii Mântuitorului Isus Hristos, cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Basarab I” Dâmboviţa să fie alături de comunitate şi prin acţiuni umanitare, ocazie cu care doresc să aducă mângâiere şi alinare celor aflaţi în nevoie şi totodată să simtă bucuria de a oferi câte ceva, din puţinul lor, celor defavorizaţi de un destin nedrept.

Astfel de acţiuni dovedesc încă o dată latura umană a profesiei de pompier salvator, a apropierii şi preocupării permanente faţă de semeni.

Pompierii damboviteni  ajutoarele lui Mos Craciun | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.