Acordarea de sprijin internațional Republicii Croația continuă!

Luni, 04 Ianuarie 2021Bucuresti-Ilfov
Sursa Foto: Facebook ISU Bucuresti-Ilfov

Acordarea de sprijin international Republicii Croatia continua | imaginea 1 Misiunea umanitară privind acordarea de sprijin autorităților croate a continuat în aceste zile, bunurile de primă necesitate fiind deja montate, asamblate, funcționale și pregătite pentru a putea fi instalate în locuri special amenajate de către autoritățile locale, pentru a deservi cetățenilor puternic afectați de cutremurul declanșat în Republica Croația, în data de 29 decembrie 2020.

Cu ajutorul ANRSPS și al IGSU, containerele, corturile și celelalte bunuri de necesitate au fost deja asamblate și predate autorităților locale, pentru a putea fi distribuite în localitățile grav afectate de cutremur.

Autoritățile române prezente în Croația au predat deja un container complet echipat unei familii a cărei casă se prăbușise, în urma tragicului eveniment.

În data de 29 decembrie 2020, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Croația pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere că regiunea orașului Petrinja a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 6.2 pe scara Richter, la ora locală 12:19 (13:19 ora României).

Delegația României participantă la misiune este formată din reprezentanți ai Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale și ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.