După ce au tras în pandemie 7 zile continuu, pompierilor militari ai ISU Bacău li se cer banii înapoi!

Miercuri, 20 Ianuarie 2021Bacău
Sursa Foto: imgur.com

Banii inapoi  Sau cum au ajuns din nou pompierii bataia de joc a sefilor incompetenti | imaginea 1 În urmă cu câteva zile, aminteam în paginile revistei faptul că într-un inspectorat județean în care pe vreme de panedmie s-a lucrat 7 zile continuu cu 14 libere (pe ideea trageți 7 zile apoi dacă vă ia cu Coviduț, boliți acasă ca să nu afectați capacitatea operativă), militarilor li se cere să aducă banii de salariu, pentru perioada menționată, înapoi. Cu capul plecat aceștia au acceptat, că deh, soarta lor e să se sacrifice pentru semeni și uneori pentru ideile trăznite ale șefilor.

După multă muncă, remunerarea a fost mai consistentă. O gură financiară de oxigen bine meritată s-a regăsit pe fluturașul de salariu. Bucuria nu a durat mult pentru că iaca, șefii s-au trezit că au făcut o regretabilă eroare și au considerat că militarii au luat prea mulți bani, motiv pentru care o comisie de genii s-a întrunit, a calculat, apoi le-a adus la cunoștință bieților militari că trebuie să aducă bani de acasă. Desigur, au și posibilitatea să conteste dar aceasta ar fi urmată de repercusiuni în plan local, gen, adio avansări înainte de termen, adio bună înțelegere și alte manevre de băgat pumnul în gură care stau la îndemâna unor indivizi certați cu regulamentele militare. (Puneți mânușița domnilor și citiți, ca de exemplu, articolul 43. Poate vă aduceți aminte că sunteți în armata și nu în Ferentari.)

Din puținele noastre cunoștințe, de la starea de alertă au trecut câteva luni bune, imediat un an. Ciudat e că niciunul din cei care întocmesc și semnează și parasemnează statele de plată nu și-a pus problemă că undeva a fost o greșeală. Până acum. Superiorii pompierilor știu și ei că e cam trasă de păr treaba, dar, vorba cântecului, dă-i înainte cu tupeu! Mai cu buna, mai cu amenințarea, încet, încet, militarii s-au cam lăsat convinși să plătească, direct sau în rate, banii pentru care au muncit, înapoi instituției.

Meteahna românului și, mai ales a pompierului român, e că s-a obișnuit să întoarcă mereu celălalt obraz și să nu lupte pentru drepturile sale. Deseori primim pe adresa redacției aspecte din abuzurile la care sunt supuși pompierii, semnalate de ei sau de familiile lor. Frica, necunoașterea legii, lipsa curajului îi aduce în statutul de sclavi nu de militari. Da, militarul execută ordinul comandantului. Dar milităria în ziua de azi nu e căprărie, locul militarilor în termen a fost luat de militari profesioniști. Capul plecat, sabia îl taie, mai ales dacă nu își cunoaște drepturile.

Am auzit noi că mai nou domnul inspector general, de când e general cu două stele, se autosesizează când apare vreo bârfă prin teritoriu și sloboade cerberii IGSU prin unele inspectorate. Poate n-ar fi rău să se autosesizeze și în ceea ce privește soarta militarilor de la ISU Bacău care au tras în plină pandemie pe 7 zile continuu, iar acum au rămas și… munciți și cu banii luați! Sau dacă nu, poate DGA să aplece urechea. Sau MAI, că, deh, tot avem ministru nou și tot își face MAI imagine pe spatele pompierilor.

PS: Așa cum bine au intuit membrii comisiei care le-au adus la cunoștință militarilor că au de dat banii înapoi, articolul a apărut în Agenda Pompierului. Acu’ decât să încercați să îi găsiți pe nemulțumiți, poate vă puneți căpșorul la contribuție și găsiți o soluție și pentru plata orelor suplimentare neplătite. Cum? Păi cam la fel cum ați găsit și soluția recuperării banilor munciți de amărâții de pompieri.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.