Respect, Plutonier adjutant-șef Mateeș Constantin!

Miercuri, 20 Ianuarie 2021Neamt
Sursa Foto: Facebook ISU Neamt

Respect  Plutonier adjutant sef Matees Constantin | imaginea 1 „Înseamnă să nu fii bun de nimic, dacă izbutești să fii bun doar pentru tine.” (Voltaire)

O poveste despre omenie și, mai presus de toate, despre modestie, în care protagonistul principal a fost unul dintre pompierii nemţeni. O poveste despre care colegii nu au știut nimic, până în momentul în care un pensionar din municipiul Piatra-Neamț s-a prezentat la poarta unității.

Miercuri, 13 ianuarie a.c., Plutonier adjutant-șef Mateeș Constantin a observat cum o borsetă (cu bani și documente) a căzut de pe portbagajul unei mașini, într-un sens giratoriu din oraș. A încercat să atenționeze șoferul, însă nu a reușit să-i atragă atenția în timp util, așa că a oprit și a luat-o.

Aruncând o privire peste actele bătrânului, a identificat adresa și a returnat-o, pentru că asta înseamnă să fii în slujba cetățeanului, nu doar când porți ținuta de intervenție.

Camarazii săi nu ar fi aflat poate despre gestul său niciodată, dacă domnul în cauză nu ar fi venit să le povestească și să-i mulțumească pentru gestul de omenie. Plt. adj.-şef Mateeș Constantin este conducător autospeciale în cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra-Neamț!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.