Imaginile groazei de la ISU Constanța scandalizează eșalonul superior!

Miercuri, 24 Februarie 2021Constanța

Domnule ministru de interne  stiati ca | imaginea 1 Cică onor inspectorul șef de la ISU Constanța, colonelul Cristian Amarandei, a făcut spume văzând în Agenda Pompierului poze care ilustrează starea jalnică în care se află Detașamentul Fripis. Și pentru că a demarat o adevărată campanie de vânătoare pentru a-i descoperi pe cei care au îndrăznit să ne pună la dispoziție imaginile de coșmar, încercăm noi să-i venim în ajutor, asta, pentru a nu fi nevoit să comită vreun abuz, pedepsind oameni nevinovați.

Știm, superiorii dumnealui sunt în alertă pentru că nu le cade bine ca adevărul să iasă la iveală. În aceste condiții ar da numai bine niște sacrificați. Dar, deh, nu mai e un secret pentru nimeni că la Constanța e o bombă cu ceas care ticăie periculos. O bombă care a “dospit” ani buni sub ochii orbi ai comenzilor IGSU care par că acum au descoperit că au în subordine o ARMĂ și nu o piață de achiziții pentru emirul situațiilor de urgență.

Cică domnul Amarandei se simte “TRĂDAT”. Domnule colonel, să fim serioși. Puteți fi cel mult supărat că nu ați avut spirit de inițiativă să vă informați de dezastrul prin care urmează să înotați spre steaua de general. Sau că nu v-a dat prin gând când ați fost uns, să-l luați de mânuță pe taica generalul pilot de raliu (în loc să stați la bârfe despre jurnaliști) și să băgați o vizită prin teritoriu, poate vedea și dumnealui condițiile în care militarii pompieri supraviețuiesc în județul Constanța. Sunt grajduri de vite mai arătoase. Și toate astea în ciuda faptului că și la Constanța, pe pandemie, s-au luat salarii de până la 20.000 RON. Nu comentăm mai mult, nu e treaba noastră ci a Direcției Generale Anticorupție să verifice orele suplimentare umflate cu pompa de Coviduț.

Cum spuneam, decât să vă simțiți trădat de oameni, mai bine v-ați simți trădat de cei care v-au trimis la Constanța vânzându-vă povești. Da, ani la rând a mers. ISU Constanța era un soi de centru de reeducare (așa arată) “vândut” pe post de inspectorat de lux - gradul 1 - cuib de general. Până acum, în ciuda nenorocirilor care s-au mai petrecut acolo, totul a fost băgat sub preș. Dar, ulciorul merge cât merge la apă, apoi se mai și sparge.

Deci, domnule Amarandei, decât să vă simțiți trădat, mai bine v-ar fi rușine față de subordonații dumneavoastră pentru condițiile de coșmar în care muncesc. Mai bine v-ați lua inima în dinți și l-ați suna pe colonelul(r) Emil Apostol să îl întrebați cum a scos ISU Giurgiu din mizeria în care era și a transformat inspectoratul într-o mândrie a IGSU. Asta ar fi o reală provocare pentru un ofițer cu aspirații de general nu găinăriile, bârfele, amenințările și altele despre care nu facem vorbire acum. Cât despre cine a comis “actul de înaltă trădare” și ne-a trimis pozele, vă spunem noi: Imaginile s-au adunat la noi de-a lungul anilor când pompieri de prin județe, trimiși la cursuri fie SMURD, fie pe litoral, fie la “centrul de scafandri”, se întorceau scârbiți și îngroziți din “misiune”. Așa că nu vă simțiți trădat, ci rușinat că ați avut colegi care au tăcut și nu au făcut nimic. Rușinat că aveți superiori care IGNORĂ faptul că ISU Constanța e o bătaie de joc pentru pompieri și o rușine a IGSU.

Pozele, le mai publicăm o dată, poate, poate, le vede și domnul ministru, prefectul de Constanța, primarii din județ, sau conducerea Consiliului Județean. Și poate le crapă obrazul de rușine și încep să își pună întrebări. Constanța nu e Cucuieții din deal, e o perlă, într-o zonă extrem de importantă a țării. Vreți să îngropați și domnia voatră rahatul sub preș sau e momentul ca, în colaborare cu autoritățile, locale, județene și centrale să faceți ceva pentru pompierii constănțeni? Vreți performanță? Creați condiții!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.